Aanpassingen

Pagina-acties

Pagina-acties zijn op maat gemaakte filters die het uiterlijk van een pagina wijzigen. Je kunt er individuele webpagina’s mee aanpassen en het internetten effectiever maken en meer gericht op je persoonlijke behoeften. Pagina-acties zijn een geweldige optie voor toegankelijkheid. Om een actie toe te passen, klik je op de knop Pagina-acties aan de rechterkant van […]

Werkbalken bewerken

Bij Vivaldi draait het allemaal om aanpasbaarheid. Het bewerken van werkbalken is een van de aanpassingshulpmiddelen waarmee je de browser naar eigen wens kunt aanpassen. Knoppen verplaatsen Om knoppen op de werkbalken te verplaatsen, hou je de Shift-toets ingedrukt en sleep je de knop naar de nieuwe locatie. Je kunt niet alleen de volgorde van […]

Zoeken

Met de Vivaldi-browser kun je op het web zoeken zoals jij dat wilt. Dat kan zo: Zoeken in het adresveld Zoeken in het zoekveld Zoeken op de snelkiezer Zoekresultaten openen in een nieuwe tab Zoeken vanuit de paginaselectie Zoeksuggesties Beschikbare zoekmachines Priv├ęzoeken Zoekmachines met bijnamen Een nieuwe zoekmachine toevoegen Zoeken in het adresveld Ga naar […]

Vivaldi opstarten

Opstartopties voor Vivaldi kunnen worden ingesteld in Instellingen > Opstarten > Opstarten met. Je kunt Vivaldi bijvoorbeeld opstarten met: Laatste sessie: de tabs en vensters die je open had toen Vivaldi de vorige keer afsloot; Startpagina; Snelkiezerpagina; Specifieke pagina’s die je bij Pagina’s bij opstarten kunt instellen Als de browser met de laatste sessie moet […]

Thema’s

Vivaldi’s interface aanpassen met thema’s Ga naar Instellingen > Thema’s voor het volgende: Een van de meegeleverde thema’s selecteren; een meegeleverd thema bewerken door een thema te kiezen en op de knop Thema bewerken te klikken, of je eigen thema aan te maken door op de knop Thema toevoegen te klikken. Als je op de […]

Philips Hue

Kies welke verlichting van Philips Hue door Vivaldi aangestuurd moet worden om je fysieke omgeving op de kleur van de browser af te stemmen. Philips Hue instellen Zorg er eerst voor dat de Hue-verlichting is verbonden met hetzelfde netwerk als de browser. Ga dan naar Instellingen > Thema’s > Philips Hue thema-integratie en vink Hue […]

Razer Chroma

Combineer Vivaldi op Windows met Razer Chroma om het internetten nog meeslepender en persoonlijker te maken. Razer Chroma op Vivaldi inschakelen Zorg ervoor dat je Chroma-apparaten zijn aangesloten op je computer. Ga naar Instellingen > Thema’s > Razer Chroma thema-integratie. Vink Razer Chroma thema-integratie inschakelen aan. Kies de apparaten die je met Vivaldi wilt synchroniseren. […]

Instellingen

Je kunt de instellingen gebruiken om het uiterlijk van de browser aan te passen, je aan te melden bij je Vivaldi-account om je browsergegevens te synchroniseren, je privacyinstellingen na te gaan en nog veel meer. Vivaldi’s instellingen bereiken In Vivaldi kun je de instellingen op meerdere manieren bereiken: Klik op de knop Instellingen onderaan het […]

Extensies

Wat is een extensie? Een extensie is een klein programma dat je kunt installeren om de Vivaldi-browser extra functionaliteit te geven. Met extensies kun je je gebruik van de browser verder aanpassen en verbeteren, uiteenlopend van socialemediahulpmiddelen tot privacyfuncties zoals reclamefilters. Extensies in Vivaldi Vivaldi probeert weliswaar zoveel mogelijk functionaliteit in te bouwen, toch willen […]