Browserinterface

Volledig scherm

Als je van zo veel mogelijk schermruimte gebruik wilt maken, kun je met Vivaldi internetten in volledig scherm. Om op Windows of Linux naar volledig scherm te gaan, klik je op het Vivaldi-menu > Venster > Volledig scherm of gebruik je de sneltoets F11. Op macOS volg je Weergave > Volledig scherm, gebruik je de […]

Pagina-acties

Pagina-acties zijn op maat gemaakte filters die het uiterlijk van een pagina wijzigen. Je kunt er individuele webpagina’s mee aanpassen en het internetten effectiever maken en meer gericht op je persoonlijke behoeften. Pagina-acties zijn een geweldige optie voor toegankelijkheid. Om een actie toe te passen, klik je op de knop Pagina-acties aan de rechterkant van […]

Webpanelen

Webpanelen zijn aanpasbare tabs waarmee je je lievelingssites binnen handbereik kunt houden in het zijpaneel van Vivaldi. Als je een webpaneel opent, kun je de inhoud ervan tegelijkertijd bekijken met de tab(s) in je hoofdvenster. Een nieuw webpaneel toevoegen Open het paneel door op het pictogram Paneel weergeven links op de statusbalk te klikken, of […]

Zoomopties in Vivaldi

Er zijn allerlei manieren om het zoomniveau in Vivaldi in te stellen. Zoomen met de schuifknop in de statusbalk Sleep de schuifknop op de statusbalk naar rechts om in te zoomen en naar links om uit te zoomen op de huidige pagina. Klik op Herstellen om de standaardzoom terug te zetten. Je kunt de schuifknop […]

Panelen

Met het zijpaneel heb je snel toegang tot een aantal belangrijke hulpmiddelen in Vivaldi, zoals bladwijzers, downloads, notities, geschiedenis, het vensterpaneel en webpanelen. Je kunt op elk van deze hulpmiddelen klikken, waarna de zijbalk uitklapt en je ze kunt bekijken en gebruiken in een gesplitste weergave met je hoofdbrowservenster. Panelen weergeven Panelen bevinden zich standaard […]

Vivaldi-menu

Veel belangrijke functies zijn in Vivaldi bereikbaar via het applicatiemenu. Gebruikers op Windows of Linux kunnen het menu laten verschijnen als een Vivaldi-menuknop of een horizontale menubalk boven in het venster. Doe dit via Instellingen > Uiterlijk > Menu. Daarnaast kun je ook de stijl van het menupictogram wijzigen. Verticaal menu Horizontaal menu Bladwijzers importeren […]

Werkbalken bewerken

Bij Vivaldi draait het allemaal om aanpasbaarheid. Het bewerken van werkbalken is een van de aanpassingshulpmiddelen waarmee je de browser naar eigen wens kunt aanpassen. Knoppen verplaatsen Om knoppen op de werkbalken te verplaatsen, hou je de Shift-toets ingedrukt en sleep je de knop naar de nieuwe locatie. Je kunt niet alleen de volgorde van […]

Werkbalken

In Vivaldi kun je plaats en uiterlijk van werkbalken aanpassen. Met de schaal van de gebruikersinterface kun je de grootte van werkbalken wijzigen. De positie van adresbalk en bladwijzerbalk binnen de interface kun je ook aanpassen via de betreffende onderdelen in de instellingen.   De grootte van werkbalken aanpassen Ga naar Instellingen > Uiterlijk. Gebruik […]

Statusbalk

Vivaldi’s statusbalk bevindt zich onder in het venster en biedt de volgende opties: Het paneel weergeven of verbergen met de knop uiterst links op de statusbalk. Synchronisatie-instellingen bereiken met het wolkpictogram naast de paneelschakelaar. Het pagina-infoveld geeft de huidige status van de webpagina weer. Bijvoorbeeld: “Aanvraag verwerken”, “Wachten op”, “Verbinding maken”, “Beveiligde verbinding tot stand […]

Adresbalk

De adresbalk is een van de belangrijkste en meest gebruikte onderdelen van je browser. Lees verder om meer te weten te komen over: Waaruit bestaat de adresbalk Locatie van de adresbalk De adresbalk weergeven en verbergen De adresbalk aanpassen Waaruit bestaat de adresbalk? Terug en vooruit in geschiedenis Met langklikken of rechtsklikken op een van […]