Derden en extensies

De Flash-speler in Vivaldi

Ondersteuning voor de Flash-speler wordt stapsgewijs verminderd en volgens schema eind 2020 beëindigd (Adobe’s Blog). De Vivaldi-browser gebruikt de Pepper-versie van Flash (PPAPI) die Chromium en Chrome ook gebruiken. Als je in de browser een melding krijgt zoals “Kan de plug-in niet laden” of “Je moet de Adobe Flash-speler hebben om deze inhoud te bekijken“, […]

Gepatenteerde html5-media op Linux

Onder gepatenteerde html5 audio en video vallen alle mediatypes die gepatenteerd zijn, zoals H.264 (video) en AAC (audio). Ondersteuning testen Om de ondersteuning voor media te testen, kun je de volgende testvideo proberen af te spelen.   Ondersteuning voor gepatenteerde media installeren Als de testvideo niet afspeelde: Open de Terminal (opdrachtregel) Voer het volgende uit: […]

Widevine CDM (voor EME/DRM-ondersteuning) op Linux

Widevine is een “Content Decryption Module” (CDM) die Vivaldi ondersteuning geeft voor Encrypted Media Extensions (EME). EME zijn een vorm van digitaal rechtenbeheer (DRM) die nodig zijn voor veel populaire audio- en videostreamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime, Spotify, Tidal enzovoort. Ondersteuning testen Om ondersteuning voor Widevine te testen, ga je naar demo.castlabs.com en probeer je […]

Philips Hue

Kies welke verlichting van Philips Hue door Vivaldi aangestuurd moet worden om je fysieke omgeving op de kleur van de browser af te stemmen. Philips Hue instellen Zorg er eerst voor dat de Hue-verlichting is verbonden met hetzelfde netwerk als de browser. Ga dan naar Instellingen > Thema’s > Philips Hue thema-integratie en vink Hue […]

Razer Chroma

Combineer Vivaldi op Windows met Razer Chroma om het internetten nog meeslepender en persoonlijker te maken. Razer Chroma op Vivaldi inschakelen Zorg ervoor dat je Chroma-apparaten zijn aangesloten op je computer. Ga naar Instellingen > Thema’s > Razer Chroma thema-integratie. Vink Razer Chroma thema-integratie inschakelen aan. Kies de apparaten die je met Vivaldi wilt synchroniseren. […]

Extensies

Wat is een extensie? Een extensie is een klein programma dat je kunt installeren om de Vivaldi-browser extra functionaliteit te geven. Met extensies kun je je gebruik van de browser verder aanpassen en verbeteren, uiteenlopend van socialemediahulpmiddelen tot privacyfuncties zoals reclamefilters. Extensies in Vivaldi Vivaldi probeert weliswaar zoveel mogelijk functionaliteit in te bouwen, toch willen […]