Media en Flash

De Flash-speler in Vivaldi

Ondersteuning voor de Flash-speler wordt stapsgewijs verminderd en volgens schema eind 2020 beëindigd (Adobe’s Blog). De Vivaldi-browser gebruikt de Pepper-versie van Flash (PPAPI) die Chromium en Chrome ook gebruiken. Als je in de browser een melding krijgt zoals “Kan de plug-in niet laden” of “Je moet de Adobe Flash-speler hebben om deze inhoud te bekijken“, […]

Gepatenteerde html5-media op Linux

Onder gepatenteerde html5 audio en video vallen alle mediatypes die gepatenteerd zijn, zoals H.264 (video) en AAC (audio). Ondersteuning testen Om de ondersteuning voor media te testen, kun je de volgende testvideo proberen af te spelen.   Ondersteuning voor gepatenteerde media installeren Als de testvideo niet afspeelde: Open de Terminal (opdrachtregel) Voer het volgende uit: […]

Video in een zwevend scherm

Met video in een zwevend scherm, of beeld-in-beeld, kun je HTML5-videos weergeven in een zwevend scherm zodat je de video kunt blijven bekijken terwijl je de pagina doorscrolt of naar een andere tab gaat. Om deze functie te gebruiken: zweef met de muisaanwijzer boven de video; klik op de knop Zwevend scherm die bovenaan de […]

Problemen met het afspelen van audio en video op macOS melden

Als je een probleem met het afspelen van media op macOS wilt melden, hebben we meer informatie nodig dan alleen een beschrijving van wat en wanneer er gebeurt, om met het probleem verder te kunnen. Bezoek de volgende site, kopieer en plak de inhoud en deel deze met ons: GPU: vivaldi://gpu Je kunt ook de […]

Widevine CDM (voor EME/DRM-ondersteuning) op Linux

Widevine is een “Content Decryption Module” (CDM) die Vivaldi ondersteuning geeft voor Encrypted Media Extensions (EME). EME zijn een vorm van digitaal rechtenbeheer (DRM) die nodig zijn voor veel populaire audio- en videostreamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime, Spotify, Tidal enzovoort. Ondersteuning testen Om ondersteuning voor Widevine te testen, ga je naar demo.castlabs.com en probeer je […]