Muis en toetsenbord

Een muisgebaar aanmaken voor een opdracht

In deze handleiding laten we zien hoe je een eigen muisgebaar voor een opdracht kunt aanmaken in Vivaldi. Eerst ga je naar Vivaldi’s instellingen > Muis. Klik op de plus (onder het vak voor Koppeling gebaren) en kies bijvoorbeeld “Snelcommando’s”. Klik dan op de knop “Verder” en het vak naast Koppeling gebaren wordt rood. Teken […]

Toegangstoetsen op websites

Toegangstoetsen zijn een manier om belangrijke functionaliteit op een webpagina met sneltoetsen te bereiken. Elke website kan deze sneltoetsen instellen, zodat de website gemakkelijk toegankelijk is via de browser. Om de beschikbare sneltoetsen te zien, kun je: Snelcommando’s openen en “Toegangstoetsen voor webpagina weergeven” intikken; De pagina-actie “Toegangstoetsen binnen pagina weergeven” toepassen vanuit de statusbalk. […]

Snelcommando’s

Beheer alles in je browser vanaf één plek: je toetsenbord. Zonder je handen van het toetsenbord te halen, kun je met snelcommando’s: open tabs benaderen, gesloten tabs heropenen, bladwijzers openen, notities maken, voorgestelde zoekopdrachten uitvoeren, je geschiedenis doorzoeken, een lijst met beschikbare opdrachten in Vivaldi filteren, filters uit pagina-acties toepassen, eenvoudige berekeningen uitvoeren (de uitkomst […]

Sneltoetsen

In Vivaldi kun je de meeste dingen met alleen het toetsenbord doen, zoals tabs openen, sluiten of wisselen, interface-elementen aan of uit zetten en notities aanmaken. Sneltoetsen toevoegen of bewerken Ga naar Instellingen > Toetsenbord om sneltoetsen toe te voegen of te bewerken. Om een sneltoets te verwijderen zweef je met de muis boven de […]

Muisgebaren

Met muisgebaren kun je sneller navigeren en handige acties uitvoeren door snelle muisbewegingen. Je kunt bestaande gebaren bewerken en je eigen toevoegen, al naar gelang jouw stijl van internetten. Lees hieronder hoe je dit doet. Gebaren inschakelen Een gebaar uitvoeren Standaardgebaren Je eigen gebaar aanmaken Gebaren bewerken Gevoeligheid van gebaren Tweekliksgebaren Gebaren inschakelen Ga naar […]