Overige functies

Zoeken op pagina

Om op een webpagina een specifieke term of zin te zoeken, gebruik je de browserfunctie Zoeken op pagina. Om in Vivaldi een webpagina te doorzoeken: Open het zoekveld: met een sneltoets Ctrl+F / ⌘F; door te gaan naar het menu (op Windows en Linux) > Bewerken > Zoeken op pagina; door snelcommando’s te openen en […]

Vooruit- en terugspoelen

Vooruitspoelen Met vooruitspoelen kun je naar de volgende pagina springen van een website die meerdere pagina’s op rij heeft, of op een scrollende pagina zoals wanneer je berichten op Facebook leest of door zoekresultaten op DuckDuckGo bladert. Als je bijvoorbeeld met zoekmachines zoals Bing of Google zoekt, kun je op de knop Vooruitspoelen in de […]

Synchronisatie

Met de synchronisatiefunctie kun je de gegevens uit de Vivaldi-browser synchroniseren over meerdere apparaten. Lees verder voor het volgende: Van start gaan; Je browsergegevens synchroniseren; Een andere apparaat aansluiten; Synchroniseren stoppen; Privégegevens verwijderen. En voor wat je moet doen voor het wijzigen of opnieuw instellen van je: Aanmeldingswachtwoord; Versleutelingswachtwoord. Aan het eind van dit artikel […]

Rekenmachine

Met Vivaldi’s snelcommando’s kun je in een handomdraai allerlei berekeningen uitvoeren. Open snelcommando’s met de F2-toets op je toetsenbord en tik de vergelijking in. De uitkomst zal onder het invoerveld verschijnen. Als je op Enter drukt, wordt de uitkomst automatisch gekopieerd naar je klembord. Op het ogenblik zijn de volgende berekeningen beschikbaar: Optellen (x+y) Aftrekken […]

Probleemoplosser voor synchronisatie

Heb je problemen met het synchroniseren van je gegevens? Als je je aanmeldgegevens hebt ingevoerd en op Synchronisatie beginnen klikt maar de browser kan niet verbinden, zal deze voortdurend blijven proberen met Vivaldi’s synchronisatieservers te verbinden. Vaak helpt het om je af- en aan te melden bij je account. Als synchronisatie al meer dan 6 […]

Ontwikkelaarsgereedschap

Het ingebouwde ontwikkelaarsgereedschap is bijzonder nuttig bij het bouwen en debuggen van webpagina’s. Ontwikkelaarsgereedschap openen Open een webpagina of -app en kies Extra > Ontwikkelaarsgereedschap vanuit het Vivaldi-menu. Open een webpagina of -app en rechtsklik ergens op een pagina-element en kies Inspecteren uit het contextmenu. Gebruik de sneltoets F12 / ⇧⌘I om snel het ontwikkelaarsgereedschap […]

Notities

Maak notities en verrijk ze met een omschrijving en zelfs schermopnames terwijl je aan het internetten bent met Vivaldi. Je kunt aan elke site die je bezoekt je gedachten en ideeën toevoegen met Vivaldi’s notities. Notities weergeven Je kunt je notities vinden en bewerken in het paneel Notities aan de zijkant van het browservenster. Je […]

Geschiedenis

De geschiedenisfunctie in Vivaldi werkt iets anders dan in de gemiddelde browser. Vivaldi’s Geschiedenis is een gedetailleerd overzicht ondersteund door statistieken en gepresenteerd met een frisse visuele weergave. Dit is zo gebouwd om gebruikers een krachtig en nuttig hulpmiddel te geven om hun internetpatronen te herkennen en hun eerder bezochte sites gemakkelijker dan ooit terug […]

Leesweergave

Met Vivaldi’s leesweergave kun je de ruis tijdens het internetten weghalen. Geen reclame, geen pop-ups, alleen maar inhoud. Leesweergave inschakelen Als je een artikel aantreft dat je in leesweergave wilt lezen, klik je op de knop Leesweergave rechts in het adresveld. Na het activeren krijgt de knop een gemarkeerde achtergrond. Instellingen leesweergave openen Ga naar […]

Een schermopname maken

Met Vivaldi’s ingebouwde schermopnamefunctie kun je een schermopname maken van de volledige pagina, of van een zelf gekozen selectie van het scherm. Je kunt dit op allerlei manieren via Vivaldi’s interface uitvoeren, zodat je flexibel bent in hoe je dit gereedschap kunt gebruiken. Soorten schermopnames Het wegschrijven van schermopnames De schermopnamefunctie gebruiken De standaardlocatie voor […]