Tabs

Voorbeeldweergave voor tabs

Om een voorbeeldweergave voor een tab te krijgen, zweef je boven de tab in de tabbalk. Eronder verschijnt dan een visuele weergave van de tabinhoud. Deze functie kun je aan- of uitzetten via Instellingen > Tabs > Tabweergave > Tabopties > Miniaturen weergeven. Je kunt de voorbeeldweergave van tabs permanent aanzetten door de onderste rand […]

Vensters

In Vivaldi is het werken met browservensters heel eenvoudig. Dit artikel legt enkele belangrijke begrippen en handelingen uit. Vensters openen Vensters sluiten Recent gesloten vensters heropenen Privévensters Tabs verplaatsen tussen vensters Systeemeigen vensters Vensters openen Om een nieuw venster te openen Ga naar het Vivaldi-menu (Windows en Linux) > Bestand > Nieuw venster; Tik “Nieuw […]

Tabs stapelen

Een gesplitste weergave maken van meerdere websites Het stapelen van tabs kan worden ingeschakeld door te rechtsklikken op een tabgroep en uit het contextmenu voor Tabgroep stapelen te kiezen. Je kunt ook tabs selecteren om een gestapelde weergave te maken: houd Shift / Ctrl/ ⌘ ingedrukt en selecteer de tabs die je mee wilt nemen. […]

Vastgemaakte tabs

Met vastgemaakte tabs kun je je meest gebruikte tabs altijd op dezelfde plek open en beschikbaar houden. Een tab vastmaken Rechtsklik op de tab en kies Tab vastmaken; Tik “Tab vastmaken” in snelcommando’s; Stel een eigen sneltoets of muisgebaar in om tabs vast te maken. Om meerdere tabs tegelijk vast te maken, selecteer je ze […]

Tabs selecteren

Je kunt tabs selecteren om bepaalde acties uit te voeren op meerdere tabs, zoals groeperen, stapelen, in bladwijzers zetten, vastmaken enzovoort. Er zijn in Vivaldi vier manieren om tabs te selecteren Muis + wijzigingstoets Klik met de Shift-toets ingedrukt om een reeks aaneengesloten tabs te selecteren of met de Ctrl / ⌘-toets om tabs te […]

Tabweergave

In Vivaldi kun je de weergave van tabs in een paar eenvoudige stappen regelen. Positie tabbalk Tabbalk aan- of uitzetten Breedte van tabs Laadvoortgang weergeven Achtergrondafbeelding venster Positie tabbalk De tabbalk kan naar elke kant van het venster worden verplaatst: boven, onder, links of rechts. Om de positie aan te passen, ga je naar Instellingen […]

Tabs bundelen

In Vivaldi zijn er vele manieren om je tabs te bundelen. Je kunt je open tabs in tabgroepen bundelen om de boel op te schonen. Met tabs stapelen kun je je tabs in een unieke gesplitste weergave laten zien en zo in meerdere websites tegelijk internetten. Tabs bundelen in tabgroepen Het scherm splitsen met Tabs […]

Tabgroepen

Met tabgroepen kun je je tabs ordentelijk bundelen en de wanorde verminderen als je veel pagina’s open hebt. Het groeperen van tabs was nog nooit zo eenvoudig. Tabs bundelen in een tabgroep Om tabs één voor één in een tabgroep te bundelen, sleep je een tab bovenop een andere tab of tabgroep tot deze donkergekleurd […]

Tabs openen en sluiten

In Vivaldi bepaal jij hoe je tabs opent en sluit, en recent gesloten tabs heropent. Dit artikel bespreekt de beschikbare opties. Tabs openen Tabs sluiten Recent gesloten tabs heropenen Tabs openen Je kunt op meerdere manieren een nieuwe tab openen: Klik op de knop Nieuwe tab openen op de tabbalk; Ga naar het Vivaldi-menu > […]

Tabfuncties

In Vivaldi heb jij vanaf het begin de regie over je tabs. In dit artikel worden belangrijke functies belicht die bepalen hoe je tabs zich gedragen. Tabs doorlopen Tabs wisselen Tabs verplaatsen Tabs in slaapstand zetten Tabs dupliceren Geluid in tabs uitzetten Tabs doorlopen Om je open tabs te doorlopen, gebruik je de sneltoets Ctrl+Tab, […]