Veiligheid en privacy

Privévensters

De privémodus is bedoeld om je privacy te beschermen ten opzichte van andere gebruikers van jouw computer. Bij het internetten in een privévenster beperkt Vivaldi de lokale opslag op je computer tot een minimum zodat er zo min mogelijk sporen achterblijven van je internetgedrag zodra je alle privévensters gesloten hebt. Je kunt een privévenster zo […]

Websiterechten

Rechten in Vivaldi Locatie Camera Microfoon Bewegingssensoren Meldingen JavaScript Flash Afbeeldingen Pop-ups en omleidingen Opdringerige of misleidende advertenties Synchronisatie op de achtergrond Geluid Automatische downloads Midi-apparaten Usb-apparaten Bestanden bewerken Plug-in-toegang zonder sandbox Klembord Betalingshandlers Slechts enkele staan standaard aan, sommige zijn compleet geblokkeerd en voor de rest zal je toestemming worden gevraagd steeds als een […]

Wachtwoordbeheer

Met Vivaldi kun je de aanmeldgegevens van je accounts opslaan in de browser. Als het opslaan van wachtwoorden is ingeschakeld, wordt je steeds na het aanmelden bij een nieuw account gevraagd of je het wachtwoord wilt opslaan. Als je de vraag of een bepaald wachtwoord opgeslagen moet worden negeert of hier Nooit op antwoordt maar […]

Vivaldi bijwerken

Het is altijd goed om je browser bijgewerkt te houden om van de nieuwste functies te genieten en de laatste opgeloste bugs en veiligheidsupdates te krijgen. Je kunt je Vivaldi-browser zo bijwerken: Windows Een updatemelding laat je weten als er een nieuwe versie van Vivaldi uit is. Klik erop om de lijst van wijzigingen te […]

Vivaldi geheel opnieuw instellen

In dit artikel laten we zien hoe je een reservekopie maakt van je gegevens en hoe je de Vivaldi-browser opnieuw instelt. BELANGRIJK Dit artikel is voor gevorderde gebruikers. Als je de volgende stappen doorloopt, raak je alle gegevens en instellingen in Vivaldi kwijt, zoals notities, bladwijzers, webpanelen e.d., maar ook je cache, geschiedenis, thema’s enzovoort. […]

Vivaldi deïnstalleren op Windows 10

Als je problemen hebt met het deïnstalleren van Vivaldi op Windows 10: dit besturingssysteem heeft twee verschillende interfaces om programma’s te verwijderen of wijzigen. De oude en een modernere (zie de schermopnames hieronder). Alleen in de oude stijl kan een gebruiker die geen administrator is een programma verwijderen dat geïnstalleerd is voor een enkele gebruiker. […]

Privacyinstellingen

Met Vivaldi’s privacyinstellingen heb je het beschermen van je privégegevens stevig in handen. Standaard hebben we elke instelling aan- of uitgezet op grond van wat we in het beste belang van onze gebruikers achten, maar uiteraard kun je elke optie naar eigen inzicht instellen via Instellingen > Privacy. Google phishing- en malwarebescherming Googles Safe Browsing […]

Privacybeleid en voorwaarden

Het beschermen van de privacy van onze gebruikers is een topprioriteit voor ons. De recentste privacyinformatie kun je nalezen op onze privacypagina op vivaldi.com/privacy. Neem in geval van vragen of onduidelijkheden contact met ons op.

Officiële builds krijgen en handtekeningen controleren

Officiële Vivaldi-pakketten veilig downloaden Om er zeker van te zijn dat je een officiële versie van Vivaldi hebt, tik je “https://vivaldi.com/download/” in en druk je op “Enter”. Als je deze website bereikt, hoor je een groen slotje te zien in het adresveld met daarin de naam “Vivaldi Technologies [NO]”. In bijna alle browsers kun je […]

Misleidende advertenties blokkeren

Standaard blokkeert Vivaldi advertenties op websites die schadelijke reclame gebruiken, zoals advertenties die bewust gebruikers misleiden en reclame die bepaalde technieken misbruikt, zoals pop-ups waardoor je de site niet kunt verlaten. Het blokkeren van misleidende advertenties kun je uitschakelen via Instellingen > Privacy > Inhoud blokkeren > Advertenties blokkeren op misleidende websites, maar we raden […]