Bladwijzerbalk

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Português Български 简体中文

In Vivaldi kun je je bladwijzers beheren vanuit het paneel Bladwijzers, de bladwijzerbeheerder, de bladwijzerbalk en het menu Bladwijzers. In dit artikel richten we ons op de bladwijzerbalk.

Bladwijzerbalk

De bladwijzerbalk weergeven

Om de bladwijzerbalk weer te geven:

• Ga naar Instellingen > Bladwijzers > Bladwijzerbalk en vink Bladwijzerbalk weergeven aan;
  • Gebruik de sneltoets Ctrl+Shift+B / ⇧⌘B om de bladwijzerbalk aan of uit te zetten;
  • Maak een muisgebaar aan voor het weergeven en verbergen van de bladwijzerbalk.

In Instellingen > Bladwijzers > Bladwijzerbalk kun je:

• Instellen vanuit welke bladwijzermap de bladwijzerbalk wordt gevuld;
  • De locatie wijzigen: boven of onder in het venster;
  • Bepalen of bladwijzers worden weergegeven met:
    • Tekst en pictogram,
    • Alleen tekst,
    • Alleen pictogram,
    • Alleen pictogram voor bladwijzers (mappen krijgen dan nog steeds tekst en pictogram).

Bladwijzers op de bladwijzerbalk beheren

Een nieuwe bladwijzer toevoegen

Om een nieuwe bladwijzer toe te voegen:

• Rechtsklik op de bladwijzerbalk en kies:
    • Huidige tab toevoegen,
    • Bladwijzer toevoegen.
  • Klik op de knop Pictogram Bladwijzer Bladwijzer toevoegen rechts in het adresveld en sla de bladwijzer op in de map Bladwijzerbalk;
  • Versleep de knop Website-informatie links in het adresveld naar de bladwijzerbalk.

Een bladwijzer openen

Als je op de bladwijzer klikt, opent de website in de huidige tab (tenzij je dit verandert in Instellingen > Bladwijzers). In het contextmenu na rechtsklikken vind je de volgende opties om een bladwijzer te openen:

• Openen in nieuwe tab;
  • Openen in achtergrondtab;
  • Openen (in de huidige tab);
  • Openen in nieuw venster;
  • Openen in privévenster.

Je kunt ook de Shift-toets indrukken als je op de bladwijzer klikt om deze in een nieuwe tab te openen, of de toets Ctrl / om te openen in een nieuwe achtergrondtab.

Een bladwijzer aanpassen

Om een bladwijzer te bewerken, rechtsklik je erop en kies je Bewerken. Om alleen de titel te veranderen, rechtsklik je erop en kies je Hernoemen.

Een bladwijzer verwijderen

Om een bladwijzer te verwijderen, rechtsklik je erop en kies je Verwijderen uit het contextmenu.

Bladwijzers ordenen

Bladwijzers sorteren

Je kunt bladwijzers sorteren op titel, adres, bijnaam, beschrijving, aanmaakdatum of handmatig. Rechtsklik op een leeg deel van de bladwijzerbalk, kies Sorteren uit het contextmenu en kies de gewenste sortering uit het submenu.

Bladwijzers herschikken

Om bladwijzers binnen de bladwijzerbalk te verplaatsen:

1. Zet de sortering op Handmatig,
  2. Met de Shift-toets ingedrukt kun je een bladwijzer verslepen naar een andere plek of in/uit een map.

Bladwijzermappen

Om een nieuwe map te maken, rechtsklik je op de bladwijzerbalk en kies je Nieuwe map uit het contextmenu.

Om een nieuwe submap te maken, rechtsklik je op de bovenliggende map en kies je Nieuwe map.

Bladwijzers importeren en exporteren

Om bladwijzers te importeren vanuit een andere browser of een html-bestand, ga je naar het Vivaldi-menu > Bestand > Bladwijzers en instellingen importeren.

Om bladwijzers als een html-bestand te exporteren, ga je naar het Vivaldi-menu > Bestand > Bladwijzers exporteren.