Пълно нулиране на Vivaldi

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Nederlands Српски Українська

В тази статия ще ви покажем как да резервирате вашите данни и да нулирате напълно браузър Vivaldi.

ВАЖНО Тази статия е за напреднали потребители. Изпълнението на описаните тук стъпки ще доведе до загуба на всички данни на Vivaldi (записки, отметки, добавени панели и др.) и настройки, като кеш, история, теми и т.н.

Ако искате да продължите и да нулирате напълно Vivaldi, моля, уверете се, че имате резервно копие на данните, преди да продължите.


Резервиране на данните на Vivaldi

Един от начините за създаване на резервно копие на част от вашите данни е да ги сверите. Единствено се уверете, че знаете шифроващата парола, тъй като няма начин да я възстановите, без да изтриете всички данни.

Иначе може да направите резервно копие на папката с профил (следвайте пътя към профила във vivaldi://about), която включва някои ключови елементи от вашата конфигурация на Vivaldi, като предпочитания, профил и настройки. Повечето от ключовите компоненти се съхраняват в папката Default, въпреки че трябва да задържите и файла First Run, който се съхранява заедно с нея. Изтриването на този файл ще накара Vivaldi да приеме, че се пуска за първи път.

Обзор на папките на Vivaldi

Ето някои от основните елементи, които се съхраняват в папката Default:

Bookmarks — съдържа отметки и информация от номератори.
Notes — записки, направени в панел Записки.
Sessions — записани сесии с раздели.
Login Data — пароли за сайтове. Забележка: този файл е шифрован и може да се използва само на машината, която го е създала.
Preferences и Local App Settings\mpognobbkildjkofajifpdfhcoklimli — настройки и конфигурация на Vivaldi.
Web Data — запълващи данни.
Current Session — данни за отворените раздели.
History — история на сайта.
Cookies — данни на сайта.
Extension Rules, Extension State, Extensions, Local Extension Settings, Local Storage, Managed Extension Storage, Extension Cookies и Secure Preferences — тук се съхраняват всички предпочитания на разширения и данни на разширенията.

Направете копие на папка Default и файла First Run и ги поставете, например на Работния плот или в Документи.


Как да нулирате настройките на Vivaldi

  1. Преминете към vivaldi://about.
    Или отворете дървовидно меню на Vivaldi меню на Vivaldi > Помощ > За Vivaldi
  2. Отбележете си директорията, посочена в Път към профила.
  3. Отворете прозорец в системата (File Explorer).
  4. Преминете към папка User Data.
  5. Щом намерите правилната папка, затворете браузъра.
  6. В прозореца на системата изтрийте цялата папка User Data.
  7. Пуснете Vivaldi.

Ако стъпките са изпълнени успешно, при пускането на Vivaldi ще видите страницата с първи стъпки.

Браузър Vivaldi с отворена страница с първи стъпки

Was this page helpful?