Заглушаване и блокиране на профили, подсилвания и известия във Vivaldi социално

This post is also available in: English 日本語 Français Deutsch Српски Português

Vivaldi социално, както всяка платформа на социална мрежа, е пълна с хора, които публикуват по множество теми през различни интервали от време. Ако някои профили публикуват твърде много или съдържанието на публикациите им не ви интересува, имате възможност да заглушите профила или напълно да го блокирате.

Заглушаване на профил

За да спрете да виждате публикации от даден потребител и публикации, в които той е споменат:

  1. Щракнете върху ⋯ Още под някоя от неговите публикации или върху меню︙на неговия профил.
  2. Изберете Заглушаване на [@imenapotrebitel].
  3. Посочете за какъв период от време искате да го заглушите (от 5 минути до 7 дни или за неограничено време) и дали все още искате да получавате известия от него.
  4. Щракнете върху Заглушаване.

Когато заглушите някого, няма да виждате неговото съдържание, но той все още ще може да ви следва и да взаимодейства с вашия профил и публикации. Ако не искате да е така, помислете за блокиране на профила.


Заглушаване на подсилвания

Ако искате да виждате собствените публикации на даден потребител, но не искате да виждате съдържанието, което той подсилва:

  1. Щракнете върху меню︙на неговия профил.
  2. Изберете Скриване на подсилвания от [@imenapotrebitel].

Заглушаване на известия

Създали сте публикация, набираща популярност, и сега сте затрупани с известия от коментари и подсилвания? (Временното) заглушаване на известията ще позволи да сърфирате спокойно, докато дискусията продължава. За да изключите известията на публикацията:

  1. Щракнете върху ⋯ Още под ваша публикация.
  2. Изберете Заглушаване на дискусията.

За допълнителни настройки на известяване преминете към страница Известия и щракнете върху  Показване на настройките в горната част на страницата, за да ги регулирате.


Блокиране на профил

За да скриете съдържанието на профил и да му попречите да ви следва и да взаимодейства с вас:

  1. Щракнете върху ⋯ Още под някоя от неговите публикации или върху меню︙на неговия профил.
  2. Изберете Блокиране на [@imenapotrebitel].
  3. Щракнете върху Блокиране, за да потвърдите решението.

Блокиране на копие

Ако забележите, че в някое копие на Mastodon има много потребители, които искате да блокирате, може да блокирате цялото копие, вместо да блокирате профилите един по един. Блокирането на копие ще скрие съдържанието от всички потребители в този домейн и ще премахне всички последователи, които имате от това копие. Използвайте този вариант в краен случай, тъй като може да пропуснете публикации от страхотни потребители, които по стечение на обстоятелствата са се оказали в това копие.

За да блокирате копие:

  1. Щракнете върху меню︙на някой от профилите.
  2. Изберете Блокиране на домейн [име на домейна].

Преглед на заглушени и блокирани профили

За да видите кого сте заглушили и блокирали:

  1. Щракнете върху меню︙на вашия собствен профил.
  2. Изберете Заглушени потребители, Блокирани потребителиили Блокирани домейни.

Беше ли полезна страницата?