Is Vivaldi Open Source?

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Polski Português Български 简体中文

Vivaldi wordt niet aangeboden onder een enkele opensourcelicentie. Het programma bevat wel de broncode van Chromium, met daarop wijzigingen waardoor de gebruikersinterface gebaseerd op html, css en js kan draaien. Alle wijzigingen op Chromiums broncode zijn beschikbaar onder een BSD-licentie en voor iedereen toegankelijk op vivaldi.com/source/. Details hierover worden uitgelegd in de bestanden README en LICENSE in het pakket.

Bovendien is onze gebruikersinterface geschreven in duidelijke, toegankelijke code voor iedereen die html, css en js kan lezen. Hiermee is Vivaldi’s broncode in de praktijk inzichtelijk en controleerbaar.

Vivaldi bevat ook code van derden. Licenties voor deze onderdelen zijn te vinden in het broncodepakket en in de geïnstalleerde browser na te lezen via vivaldi://credits.