Бездейни профили

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Português

Препоръчваме хората да се вписват редовно и да използват услугите на Vivaldi, след като се регистрират. Не забравяйте да се вписвате поне веднъж на всеки 6 месеца, за да поддържате своя профил деен. Профилите във Vivaldi и тяхното съдържание могат да бъдат окончателно премахнати поради продължително бездействие.

Как се определя бездействието

Бездействието се основава на съчетание от участието в дейности на общността във Vivaldi социалнофорума, блоговете, темите, използването на възможността за сверяване на  браузъра или уебпощата. Ето защо непотвърдени или масово създадени профили без виртуално присъствие в някоя от тези дейности на общността също подлежат на постоянно премахване по всяко време. Моля, имайте предвид, че може да не сте в състояние да прецените дали даден профил е бездеен в момента, тъй като не всички признаци на дейността на профила са публично видими.


Как да поддържате профила деен

Вписвайте се в профила във Vivaldi поне веднъж на всеки 6 месеца, за да поддържате профила си деен. Отчита се вписване в някое от следните:


Напомняния по е-поща

Когато даден профил се разглежда като бездеен и съществува опасност да бъде изтрит, изпращаме три предупредителни писма до е-поща за възстановяване на профила. Тъй като между отделните писма има няколко седмици, разполагате с достатъчно време да се впишете в профила. След датата, посочена в третото писмо, профилът заедно с всички данни ще бъде изтрит.

Това е една от многото причини, поради които е важно да имате актуална е-поща за възстановяване на профила. Може да прегледате е-поща за възстановяване и, ако е необходимо, да я обновите от профила на своя профил във Vivaldi.net. За подробни инструкции разгледайте нашата помощна страница обновяване на сведенията на профила във Vivaldi.


Изтриване на бездейни профили

Когато собственикът на бездейния профил не се впише в него преди изтичането на определения срок, профилът и всички негови данни ще бъдат окончателно изтрити.

От съображения за сигурност не използваме повторно името на потребителя, така че то също ще бъде изгубено и ще трябва да създадете нов профил с друго име на потребител. Възстановяващата е-поща, която е била свързана с профила, ще бъде отново достъпна.


Възстановяване на бездеен профил

След като профилът и данните бъдат изтрити, няма начин да възстановите нито профила, нито данните. За да използвате услугите на Vivaldi, моля, създайте друг профил с ново име на потребител.


Трябва ви помощ за профила във Vivaldi?

Изпратете ни съобщение

Моля, имайте предвид, че отговорите на съобщенията за поддръжка ще бъдат предимно на английски.

Максимален размер на файла (8 МБ). Разрешени файлови разширения: txt, dmp, jpg, png.

Как обработваме вашите данни?

Как обработваме вашите данни?

За управление на изпратени до нас чрез този формуляр съобщения ползваме софтуер, наречен Jira, разположен на нашите сървъри в Исландия. След като ни изпратите съобщение, нашият екип поддръжка го преглежда и отговаря възможно най-скоро (до 2–3 работни дни обикновено).

Ако искате да научите повече за поверителността и софтуера на трети страни, който ползваме, прегледайте нашата страница с материали за поверителността: vivaldi.com/privacy

Беше ли полезна страницата?