Forhindre Vivaldi-profiler i at blive uploadet til Git-depoter

This post is also available in: English 日本語 Français Español Deutsch Српски Українська Polski Português Български 简体中文

Der var en nylig nyhedsrapport, der viste, at tusindvis af mennesker ved et uheld havde uploadet deres hjem-mapper til offentlige Git-depoter de arbejdede på, og som omfattede profilmapper til andre browsere. Det kan du læse mere om her: https://www.theregister.com/2021/11/18/firefox_cookies_github/

Vi har tilføjet en registrering og beskyttelse til den seneste udgivelse af Vivaldi, for at forhindre at det samme sker med din Vivaldi-profil.

Registreringen kontrollerer, om der er en .git-mappe enten i profilmappen Vivaldi eller en overordnet mappe i vivaldi-profilmappen, og der vises en advarselsmeddelelse, når .git-mappen er blevet fundet.

Eksempelvis, på Windows er standardmappen til Vivaldi-profiler:

C:\Users\<your_username>\AppData\Local\Vivaldi\User Data\Default

Så du er nødt til at se efter følgende mapper:

C:\Users\<your_username>\AppData\Local\Vivaldi\User Data\Default\.git
C:\Users\<your_username>\AppData\Local\Vivaldi\User Data\.git
C:\Users\<your_username>\AppData\Local\Vivaldi\.git
C:\Users\<your_username>\AppData\Local\.git
C:\Users\<your_username>\AppData\.git
C:\Users\<your_username>\.git
C:\Users\.git
C:\.git

Linuxer standardmappen til Vivaldi-profiler:

/home/<yourusername>/.config/vivaldi/Default

Så du er nødt til at se efter følgende mapper:

/home/<yourusername>/.config/vivaldi/Default/.git
/home/<yourusername>/.config/vivaldi/.git
/home/<yourusername>/.config/.git
/home/<yourusername>/.git
/home/.git
/.git

I snapshot-udgivelser er standardprofilmappen /home/<your_username>/.config/vivaldi-snapshot . Bemærk, at disse mapper kunne placeres et andet sted på nogle distributioner.

Macer standardmappen til Vivaldi-profiler:

/Users/<yourusername>/Library/Application Suppert/Vivaldi/Default

Så du er nødt til at se efter følgende mapper:

/Users/<yourusername>/Library/Application Support/Vivaldi/Default/.git
/Users/<yourusername>/Library/Application Support/Vivaldi/.git
/Users/<yourusername>/Library/Application Support/.git
/Users/<yourusername>/Library/.git
/Users/<yourusername>/.git
/Users/.git
/.git

I snapshot-udgivelser er standardprofilmappen /Users/<yourusername>/Library/Application Suppert/Vivaldi Snapshot/Default .

Kontroller din placering af profilmappen for at finde ud af, hvor du skal starte. Du kan se dette ved hjælp af Vivaldi-menuknap Vivaldi-menu > Hjælp > om,eller Vivaldi-programmenu > Om Vivaldi på Mac.

Bemærk, at alle .git-mapper som standard er skjult på de fleste systemer. I Windows skal du bede Windows Stifinder (Denne computer) om at vise skjulte filer og mapper i mappeindstillingerne. Åbn Finder på Mac, og tryk på Cmd Shift . På Linux skal du bruge dit foretrukne terminal-/konsolprogram og bruge følgende kommando til at se alle filer og mapper, herunder skjulte filer:

ls -a

Alternativt kan du på Mac eller Linux bruge dit foretrukne terminal-/konsolprogram og bruge følgende kommando til at søge efter .git-mapper:

find ~/ -name '.git'

Du kan også bruge / i stedet for ~ / til at søge i hele filsystemet, men vær opmærksom på, at det kan vise en masse fejl, når der er mapper, som du ikke har adgang til.

Når du har fundet den mappe, der indeholder .git-mappen, skal du være opmærksom på at alt fra den pågældende mappe og derunder kan være i et Git-lager. Kommandoen “git status” kan give flere detaljer.