Kontroller stavningen af tekster

This post is also available in: English 日本語 Français Español Deutsch Српски Български 简体中文

Slå stavekontrol til og fra

Sådan aktiveres og deaktiveres funktionen Stavekontrol:

1. Højreklik i et tekstinputfelt for at åbne genvejsmenuen.
  2. Vælg Stavekontrol.
  3. Klik på Brug grundlæggende stavekontrol for at slå funktionen til eller fra.

Organiser sprog

Tilføj sprog

Sådan tilføjes sprog, som stavning kontollleres for:

1. Højreklik i et tekstinputfelt for at åbne genvejsmenuen.
  2. Vælg Stavekontrol > Sprogindstillinger.
  3. Klik på Sprog >Tilføj sprogi Indstillingerne.
  4. Find det sprog, du vil medtage.
  5. Klik på Tilføj.

Når stavekontrol på Windows og Linux er aktiveret, kan du aktivere/deaktivere stavekontrol separat for hvert tilføjet sprog i afsnittet Brug stavekontrol for .

Omarranger sprog efter indstilling

Sådan ændres sprogrækkefølgen:

1. Højreklik i et tekstinputfelt for at åbne genvejsmenuen.
  2. Vælg Stavekontrol > Sprogindstillinger.
  3. Klik på Sprog i Indstillinger.
  4. Klik på Flere handlinger i højre side af listen over sprog.
  5. Vælg mellem Flyt op, Flyt ned og Flyt til toppen.

Fjern sprog

Sådan fjernes sprog:

1. Højreklik i et tekstinputfelt for at åbne genvejsmenuen.
  2. Vælg Stavekontrol > Sprogindstillinger.
  3. Klik på Sprog i Indstillinger, og find det sprog, du vil fjerne.
  4. Klik på Flere handlinger i højre side af listen over sprog.
  5. Vælg Fjern.
Fjern et sprog i Sprogindstillinger

Brug stavekontrol

Hvis et ord er stavet forkert, understreges det med en rød linje. Du kan selv rette fejlen eller højreklikke på ordet og vælge et forslag.

Eksempel på stavekontrol, der bruges

Brugerdefineret stavekontrol

Du kan tilføje ord, der normalt fremhæves af stavekontrollen som stavet forkert, til ordbogen.

Føj ord til ordbogen

Sådan tilføjes et ord:

1. Skriv ordet i et tekstinputfelt.
  2. Når det bliver understreget med rødt, skal du højreklikke på ordet.
  3. Vælg Føj til ordbog i genvejsmenuen.

Rediger ord i ordbogen

Sådan redigeres ordene i ordbogen:

1. Højreklik i et tekstinputfelt for at åbne genvejsmenuen.
  2. Vælg Stavekontrol > Sprogindstillinger.
  3. Gå til Tilpas stavekontrol i Indstillinger.
  4. Skriv nye ord for at tilføje et nyt ordinputfelt .
    Klik på X Slet ord i højre side af ordlisten for at fjerne dem fra ordbogen.

Udvidet stavekontrol

Udvidet stavekontrol kan registrere yderligere fejl i teksten, f.eks. Hvis du vil bruge denne funktion, dirigeres din skriftlige tekst via Googles servere, hvilket reducerer dit niveau af beskyttelse af personlige oplysninger.

Sådan aktiveres/deaktiveres udvidet stavekontrol:

1. Højreklik i et tekstinputfelt for at åbne genvejsmenuen.
  2. Vælg Stavekontrol > Sprogindstillinger.
  3. Klik på Brug udvidet stavekontrol for at slå funktionen til eller fra.
  4. Læs meddelelsen i pop op-dialogboksen, og klik på Slå til.