Linux snapshots installeren op niet-DEB/RPM distributies

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Português Български 简体中文

Als er voor jouw Linux-distributie geen snapshotpakket beschikbaar is, kun je het Linux installatiescript voor snapshots gebruiken.

Het installatiescript is ondertekend met dezelfde sleutel gebruikt voor de Vivaldi Linux-pakketten, voor als je wilt controleren dat je lokale kopie een officiële versie is.

Open een Terminal in de map waar je “install-vivaldi.sh” hebt opgeslagen en voer de volgende opdracht uit:

sh install-vivaldi.sh

Op distributies zonder ondersteuning voor gebruikersnaamruimten in de kernel (bv. oudere Arch-gebaseerde distributies), gebruik je de bovenstaande opdracht met het voorvoegsel “sudo”, of voer het uit als “root”-gebruiker. Dit is nodig om de juiste rechten in te stellen voor de Vivaldi-sandbox (een parallel uitvoerbaar proces gebruikt voor veiligheidsdoeleinden).

Om later naar nieuwere versies bij te werken, voer je gewoon je lokale kopie van het installatiescript weer uit zodra er een blogbericht over een nieuwe snapshot uitkomt. Je kunt je abonneren op de Vivaldi snapshots RSS-nieuwsstroom als je hiervan meldingen wilt krijgen.

Builds vooraf testen en overige opties

Als je een build eerst wilt testen met een standaard profiel en instellingen voordat je definitief installeert, gebruik dan de schakeloptie “--test”. Voor nog meer opties, (als je bijvoorbeeld een stabiele versie wilt installeren) kun je “--help” uitvoeren.

Dit script wordt aangeboden voor gebruikers voor wie geen eigen pakket beschikbaar is gemaakt door ons of de gebruikte distributie. Vooral voor Vivaldi’s stabiele versies raden we je ernstig aan een van onze officiële pakketten te gebruiken, of bij je distributie na te gaan of zij een onofficieel pakket leveren. We werken graag samen met partijen die distributies onderhouden om hierin te ondersteunen.