Vooruitspoelen

Met vooruitspoelen kun je naar de volgende pagina springen van een website die meerdere pagina’s op rij heeft, of op een scrollende pagina zoals wanneer je berichten op Facebook leest of door zoekresultaten op DuckDuckGo bladert.

Als je bijvoorbeeld met zoekmachines zoals Bing of Google zoekt, kun je op de knop Vooruitspoelen in de adresbalk klikken om naar de volgende pagina te gaan, in plaats van helemaal naar beneden te scrollen om op “Volgende” te klikken.

Terugspoelen

Je kunt in één klik teruggaan naar de beginpagina als je door meerdere pagina’s van dezelfde website bent geklikt.

Je kunt bijvoorbeeld een zoekmachine zoals Bing of Google bezoeken en daar naar iets zoeken. Je leest dan door pagina 1, pagina 2, pagina 3 enzovoort. Stel dat je op pagina 5 bent, dan kun je met één klik op de knop Terugspoelen rechtstreeks teruggaan naar pagina 1.

Knoppen vooruit- en terugspoelen

Tip

Vooruit- en terugspoelen kun je bereiken vanuit de hoofdwerkbalk maar ook via sneltoetsen en muisgebaren.