Websiterechten

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Български 简体中文

Rechten in Vivaldi

• Locatie
  • Camera
  • Microfoon
  • Bewegingssensoren
  • Meldingen
  • JavaScript
  • Flash
  • Afbeeldingen
  • Pop-ups en omleidingen
  • Opdringerige of misleidende advertenties
  • Synchronisatie op de achtergrond
  • Geluid
  • Automatische downloads
  • Midi-apparaten
  • Usb-apparaten
  • Bestanden bewerken
  • Plug-in-toegang zonder sandbox
  • Klembord
  • Betalingshandlers

Slechts enkele staan standaard aan, sommige zijn compleet geblokkeerd en voor de rest zal je toestemming worden gevraagd steeds als een nieuwe site toegang wil tot een van de bovenstaande opties.

Rechten per website aanpassen

Als een website bijvoorbeeld je camera wil benaderen, verschijnt er een meldingsdialoogvenster onder de rechterkant van het adresveld. Bepaal of je de website toegang tot je camera toestaat of weigert. Vivaldi zal een weigering onthouden en de website dezelfde vraag niet weer laten stellen.

Melding websiterechten

Als het dialoogvenster sluit voordat je een keuze hebt gemaakt, klik dan op het rechtenpictogram rechts in het adresveld (het pictogram met het rode teken in de afbeelding hierboven) om het opnieuw te laten zien.

Om meerdere rechten voor een site in te stellen, open je het menu Pictogram website-informatie Website-informatie vanuit de linkerkant van het adresveld en ga je naar Website-instellingen. Daar kun je de rechten voor de website ook herstellen.

Websiterechten centraal regelen

Om bepaalde websiterechten centraal te regelen, open je Instellingen > Webpagina’s > Centrale rechten. Bepaal daar of websites moeten vragen om toestemming dan wel standaard toestemming hebben of geblokkeerd worden.

Instellingen websiterechten

Voor het inzien en bewerken van de lijst met websites waarvoor je rechten hebt toegekend of geweigerd, open je chrome://settings/content. De koppeling en interface zijn weliswaar van Chrome, maar de instellingen gelden voor Vivaldi.

Klik op Alle websites om de rechten per site te bekijken of klik op elk van de rechten om te zien welke websites je hebt toegestaan of geblokkeerd. Om een website van de lijst te verwijderen, klik je op de knop Knop Sluiten Verwijderen aan de rechterkant. Indien de standaardinstelling op Vragen staat, wordt je weer om toestemming gevraagd als je de website weer een keer bezoekt.

Meer lezen

Website permissions and third-party services in Vivaldi