Paneel Venster

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Português Português Български 简体中文

Met het paneel Venster biedt Vivaldi je een eenvoudige manier om meerdere tabs tegelijk te beheren.

Een overzicht krijgen van al je open tabs

Om het paneel Venster te openen, klik je op het vensterpictogram in Vivaldi’s zijpaneel. Het paneel Venster zal zich openen naast je hoofdbrowserscherm en al je open tabs in een boomstructuur weergeven.

Paneel Venster in de Vivaldi-browser

Tabs verslepen om hun volgorde te bepalen

In het paneel Venster kun je de volgorde van je tabs eenvoudig wijzigen.
1. Klik op de tab die je wilt verplaatsen.
2. Met de linkermuisknop ingedrukt versleep je de tab naar zijn nieuwe locatie.
3. Zet de tab neer op zijn nieuwe plek en laat de muisknop los.

Paneel Venster in de Vivaldi-browser

Tabgroepen aanmaken

In het paneel Venster kun je gemakkelijk tabgroepen maken: sets gebundelde tabs waarmee je ruimte bespaart en die het internetten handiger maken.

1. Klik op de tab die je aan een groep wilt toevoegen.
2. Met de linkermuisknop ingedrukt versleep je de tab bovenop een andere tab.
3. Laat de muisknop los: je hebt nu een tabgroep gemaakt.

Paneel Venster in de Vivaldi-browser

Tabgroepen stapelen

Je kunt je tabgroepen stapelen om in één browservenster je tabs naast elkaar weer te geven.

1. Rechtsklik op de tabgroep.
2. Kies Stapelen uit het contextmenu.

Paneel Venster in de Vivaldi-browser

en nog veel meer…

Als je Meldingen in paginatitel detecteren hebt aangevinkt in Instellingen > Tabs > Tabweergave > Tabopties, krijg je het aantal ongelezen tabs ook in het pictogram van het paneel Venster te zien. Je krijgt deze melding bijvoorbeeld te zien als je een tab hebt geopend in de achtergrond, maar deze nog niet hebt bekeken nadat hij geheel geladen was.

Je kunt in het paneel Venster nog veel meer doen met je tabs. Om de mogelijkheden te verkennen, rechtsklik je op een tab of tabgroep zodat je de lijst met beschikbare acties in het contextmenu ziet. Tabs beheren was nog nooit zo gemakkelijk!