Een webpaneel toevoegen

This post is also available in: Français Español

Wat is een paneel?

Als je de zijbalk van Vivaldi opent, komen er belangrijke hulpmiddelen tevoorschijn zoals bladwijzers, downloads, notities en geschiedenis. Als je op deze pictogrammen klikt, klapt de zijbalk verder uit zodat je het betreffende hulpmiddel kunt gebruiken. Dit zijn allemaal panelen.

Als je onder de al bekende pictogrammen kijkt, zie je een knop ‘+‘. Met die knop kun je elke website toevoegen als een nieuw paneel in je zijbalk; dit noemen we webpanelen.

Een nieuw webpaneel toevoegen

Als je klikt op de knop ‘+‘ verschijnt er een dialoog waar je het gewenste adres voor je nieuwe paneel kunt invoeren. Hieronder voegen we bijvoorbeeld Stack Overflow toe als webpaneel.

Gemarkeerd webpaneel
Als je het paneel opent, krijg je een gesplitste weergave naast je hoofdbrowservenster. Op deze manier kun je je favoriete berichtenapps, sociale media en naslagwerken in een handomdraai bereiken.

Vivaldi-tip

Standaard zal een uitklappende zijbalk in Vivaldi de hoofdinhoud in je venster laten inkrimpen zodat het past (zie de afbeelding hierboven, waar het artikel van TechCrunch de overblijvende breedte rechts aanneemt). Als je je panelen liever laat “zweven” boven je venster, kun je dit instellen door in Instellingen → Paneel de keuze Zwevend paneel aan te vinken.

Jij bepaalt

Welke panelen je toevoegt, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Hieronder geven we een paar ideeën om aan de slag te gaan (rechtsklik op de koppeling en kies voor ‘Koppeling toevoegen aan webpaneel‘):

Je nieuwe webpanelen bereiken

Je kunt webpanelen niet alleen uitklappen door ze aan te klikken. We hebben meerdere ingebouwde opties om zowel de standaardpanelen als zelf toegevoegde webpanelen te kunnen bereiken, waaronder:

• Sneltoetsen. Gebruik de standaardsneltoets (F4 / ⌥⌘P) of maak je eigen aan om een specifiek webpaneel te openen.
  • Muisgebaren. Maak een specifiek patroon aan dat je kunt tekenen om de opdracht uit te voeren.

Volgende artikel: Een schermopname maken