Приватни прозори

This post is also available in: English 日本語 Español Nederlands

Режим приватног прегледања је намењен заштити ваше приватности од других корисника вашег рачунара. Када прегледате у приватном прозору, Vivaldi ће минимизирати оно што се локално складишти у вашем рачунару тако да када затворите све приватне прозоре остане веома мало трагова онога што сте прегледали.

Увод у приватни прозор

За отварање приватног прозора:


Неколико ствари које треба напоменути о приватним прозорима

  • Коришћење приватног прозора не шифрује нити на неки други начин мења вашу везу.
  • Сви приватни прозори деле исту сесију док су отворени, тако да их морате све затворити да би се подаци сесије избрисали.
  • Приватни прозор у Vivaldi прегледачу не користи исто складиште колачића или кеш меморију као за редовно прегледање.
  • Колачићи трећих страна су подразумевано блокирани. Да бисте то променили, идите у Подешавања > Приватност > Колачићи > Колачићи трећих страна.
  • Не складишти историју адреса које сте посетили.
  • Покушава – колико год је то могуће – да складишти датотеке кеша веб сајтова само у меморији уместо на диску, тако да алати за скенирање диска неће пронаћи остатке трагова датотека.
  • Ако нешто намерно преузмете, тај садржај не може бити заштићен. Преузимања су преузимања, без обзира да ли су покренута у режиму приватног прегледања или не.

Ако сте заборавили да користите режим приватног прегледања, у менију алата можете да изаберете опцију брисања података прегледања како бисте избрисали сву своју историју прегледања или само историју за изабрани период. Наравно, ово не може уклонити трагове са диска, тако да алати за скенирање диска могу пронаћи трагове.


Стално покретање Vivaldi прегледача у приватном прозору

За отварање приватног прозора без претходног отварања нормалног прозора, следите следећа упутства.

Was this page helpful?