Hukommelsesbesparer

This post is also available in: English 日本語 Français Español Deutsch Српски Български 简体中文

Hukommelsesbesparelse hjælper med at reducere hukommelsesforbruget ved automatisk at sætte faner, der ikke har været brugt i et stykke tid, i dvale. På denne måde kan aktive faner, såsom dem, der bruges til spil eller streaming, køre mere jævnt.

Hvor meget hukommelse der spares afhænger af antallet af faner du har åbne, og hvor meget hukommelse de bruger. Hvor hurtigt en fane er i dvale varierer også (især med indstillingen Automatisk). Faner du sjældent besøger vil blive sat i dvale langt hurtigere end dem du ofte ser på. Faner der afspiller medier, herunder formularer, opdateres ofte (f.eks. en mailboks) osv., holdes aktive i længere tid.

Sådan aktiverer du Hukommelsessparer:

1. Gå til Indstillinger > Faner > Hukommelsessparer.
  2. Vælg din foretrukne indstilling:
    • Deaktiveret
    • Automatisk (anbefales)
    • Efter 1 times inaktivitet
    • Efter 2 timers inaktivitet
    • Efter 3 timers inaktivitet
    • Efter 6 timers inaktivitet

For at genaktivere en fane skal du bare gå til den, og den genindlæses. På grund af dette kan du miste din placering på siden.

Mens Hukommelsesspareren automatisk sætter faner i dvale, kan du stadig sætte baggrundsfaner, fanestakke og arbejdsområder i dvale, når du har brug for det, ved at højreklikke på en fane, fanestak eller et arbejdsområde og vælge dvaleindstillingen i menuen.