📱 Leesweergave

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Polski Български 简体中文

De leesweergave is een uitstekende manier om je scherm op te schonen en je te richten op de inhoud, vooral op kleinere schermen.

Leesweergave inschakelen

Om de leesweergave in Vivaldi Mobiel in te schakelen, open je het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Instellingen > Geavanceerd > Toegankelijkheid en vink je Vereenvoudigde weergave aan.

Na het inschakelen verschijnt er een melding (Vereenvoudigde weergave) onderaan het scherm zodra de leesweergave beschikbaar is voor een webpagina. Als je het bericht wel gezien hebt, maar niet op tijd geactiveerd, scrol dan terug naar de bovenkant van de pagina en je krijgt de optie om naar leesweergave te schakelen opnieuw.

Leesweergave aanpassen

Om het uiterlijk van de leesweergave aan te passen:

• Open een artikel en schakel naar leesweergave;
  • Tik op het Knop extensieschakelaar overloopmenu in de hoek rechtsboven en kies Uiterlijk;
  • Kies je thema (licht, donker of sepia) en verander de lettersoort en -grootte;
  • Tik buiten het instellingengebied om de instellingen te sluiten.

Zoeken op pagina

Je kunt zoeken naar een specifieke term op de pagina die je bekijkt met behulp van Zoeken op pagina. Tik op het Knop extensieschakelaar overloopmenu in de hoek rechtsboven en kies Zoeken op pagina. Voer je zoekterm in en tik op de knop Knop Zoeken Zoeken om de zoekopdracht uit te voeren.

Leesweergave verlaten

Om de leesweergave af te sluiten, tik je op de knop Knop Sluiten Sluiten in de hoek rechtsboven.