Zoeken op het web

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Polski Português Português Български 简体中文

Zoeken met Vivaldi voor Android

Om te zoeken met de Android-versie van Vivaldi, kun je tikken op de knop Knop Zoeken Zoeken op de Startpagina of rechtstreeks op de adresbalk waarna je de zoekterm kunt intikken.

Zoeken met een meegeleverde zoekmachine die niet de standaard is, kan door de bijnaam van die zoekmachine in te voeren (zie de lijst hieronder), gevolgd door een spatie en de zoekterm. Nadat je de spatie intikt, verschijnt het logo van de gekozen zoekmachine in de adresbalk.

De standaard zoekmachine wijzigen

Om de standaard zoekmachine te wijzigen:

• Open het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu in de rechter bovenhoek;
  • Kies Instellingen > Basisinstellingen > Zoekmachine;
  • Tik op de zoekmachine die je als standaard in wilt stellen;
  • Verlaat de instellingen met de Knop Terug in geschiedenis pijl terug.

Beschikbare zoekmachines

• Bing [b]: om op het web te zoeken met Microsoft Bing.
  • Yahoo [y]: om op het web te zoeken met Yahoo.
  • Startpage [s]: een privacybewuste manier om via Google te zoeken.
  • DuckDuckGo [d]: een zoekmachine die gebruikers niet volgt.
  • Ecosia [e]: een zoekmachine die bomen aanplant.
  • Wikipedia [w]: om op de gratis online Wikipedia-encyclopedie te zoeken.
  • Google [g]: om op het web te zoeken met Google.

Zoeksuggesties

Om zoeksuggesties in of uit te schakelen:

1. Open het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu in de rechter bovenhoek;
  2. Kies Instellingen > Basisinstellingen;
  3. Tik op Zoeksuggesties in adresveld toestaan.

Bedenk dat zoeksuggesties ervoor zorgen dat je zoekdienst altijd kan zien wat je intikt, ook als het geen zoekterm is. Lees meer over zoeksuggesties in onze blog.

Zoeken vanuit een website

Om te zoeken naar een woord of zin die je op een website ziet:

1. Markeer de zoekterm door op het woord of de zin te drukken;
  2. In het menu dat tevoorschijn komt, tik je op het Knop extensieschakelaar overloopmenu;
  3. Selecteer Zoeken;

De zoekopdracht wordt dan uitgevoerd door de standaard zoekmachine.

Zoekwidget

Om een zoekopdracht met Vivaldi vanaf het Beginscherm uit te voeren kun je Vivaldi’s zoekwidget er aan toevoegen:

1. Druk lang op een lege plek in het Beginscherm;
  2. Kies Widgets toevoegen;
  3. Zoek Vivaldi search in de lijst;
  4. Druk lang op de Widget en sleep deze naar het Beginscherm.
zoekwidget op beginscherm