Tracker- og ad-blocker

This post is also available in: English 日本語 Русский Español Français Nederlands Српски Polski

I forlængelse af, at Vivaldi ikke sporer dig, beskytter vi dig mod net-trackere og giver dig muligheden for at blokere annoncer.

Tracker-blocker

Tracker-blockeren hindrer allestedsnærværende web-trackere i at følge dig rundt omkring på nettet, samt i at indsamle personlige data om dig. Når funktionen er aktiveret, er trackere blokeret ved at stole på velkendte tracker-URL’er og stoppe anmodnigner til disse URL’er før de nogensinde er sendt.

Annonce-blocker

Ved at blokere trackere, blokerer tracker-blockeren også mange af annoncerne på websteder. Så, ad-blockeren kan ses som et ekstra niveau af beskyttelse du kan bruge til at blokere de annoncer tracker-blockeren ikke allerede har blokeret.

Vi anbefaler at man blokerer trackere på alle sider, men at man kun blokerer annoncer på sider, hvor de er stødende eller distraherende. Da annoncer er en stor, hvis ikke den eneste, kilde til indtjening på de fleste websteder, overvej ikke at aktivere ad-blockeren som standard, for at støtte indholds-skabere.

Hvis du har brugt udvidelser til at blokere annoncer indtil nu, så er det med Vivaldi’s indbyggede tracker- og ad-blocker ikke længere nødvendigt at bruge blocker-udvidelser. Men udvidelser er stadig en mulighed for dem, der foretrækker dem.

Blokeringsindstillinger

Sådan skiftes blokeringsniveauet for alle websteder:

1. Gå til Vivaldi-menuknap Vivaldi-menuen > Indstillinger > Tracker- og annonceblokering > Niveau af blokering;
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer.

Blokering af hverenkelt side

Sådan skiftes blokeringsniveauet for en specifik webside, mens siden er åben i den aktive fane:

1. Tryk på blocker-skjoldknap Indholdsblokering-knappen i venstre side af adresselinjen;
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer.
Tracker- og adblocker-menu i Vivaldi Android

Alternativt kan du føje sider til undtagelses-listen fra Vivaldi-menuknap Vivaldi-menuen > Indstillinger > Privatliv > Tracker- og annonceblokering > Undtagelser > Administrer blokeringsniveau for hverenkelt side:

1. Tryk på Tilføj knap Tilføj nyt domæne;
  2. Indtast webstedets link;
  3. Vælg blokeringsniveauet;
  4. Tryk på Færdig.

Sådan skiftes niveauet af blokering for undtagelser:

1. Tryk på webstedet på undtagelses-listen;
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer;
  3. Tryk på Færdig.

Sådan fjernes et websted fra undtagelses-listen:

1. Tryk på webstedet på listen;
  2. Tryk på Slet knap Slet i øvre højre hjørne.
    Alternativt, skift blokeringsniveauet til din standardindstilling.

Blokeringskilder

Du kan få vist og administrere kilder til tracker- og annonceblokering i Vivaldi-menuknap Vivaldi-menuen > Indstillinger > Privatliv > Tracker- og annonceblokering > Kilder.

Hvis du vil aktivere en blokeringskilde, skal du markere afkrydsningsfeltet for den viste kilde. Fjern markeringen for at stoppe brugen af blokeringskilden.

Tilføjelse af lister

Hvis den blokeringskilde, du vil bruge til sporings- og annonceblokering, ikke allerede er angivet, kan du importere flere kilder ved at:

1. Klikker på Tilføj knap Tilføj ny kilde;
  2. Indtast URL’en til blocker-reglerne;
  3. Klik Importer.

Yderligere læsning

I forlængelse af, at Vivaldi ikke sporer dig, beskytter vi dig mod net-trackere og giver dig muligheden for at blokere annoncer.

Tracker-blocker

Tracker-blockeren hindrer allestedsnærværende web-trackere i at følge dig rundt omkring på nettet, samt i at indsamle personlige data om dig. Når funktionen er aktiveret, er trackere blokeret ved at stole på velkendte tracker-URL’er og stoppe anmodnigner til disse URL’er før de nogensinde er sendt.

Annonce-blocker

Ved at blokere trackere, blokerer tracker-blockeren også mange af annoncerne på websteder. Så, ad-blockeren kan ses som et ekstra niveau af beskyttelse du kan bruge til at blokere de annoncer tracker-blockeren ikke allerede har blokeret.

Vi anbefaler at man blokerer trackere på alle sider, men at man kun blokerer annoncer på sider, hvor de er stødende eller distraherende. Da annoncer er en stor, hvis ikke den eneste, kilde til indtjening på de fleste websteder, overvej ikke at aktivere ad-blockeren som standard, for at støtte indholds-skabere.

Hvis du har brugt udvidelser til at blokere annoncer indtil nu, så er det med Vivaldi’s indbyggede tracker- og ad-blocker ikke længere nødvendigt at bruge blocker-udvidelser. Men udvidelser er stadig en mulighed for dem, der foretrækker dem.

Blokeringsindstillinger

Sådan skiftes blokeringsniveauet for alle websteder:

1. Gå til Vivaldi-menuknap Vivaldi-menuen > Indstillinger > Tracker- og annonceblokering > Niveau af blokering;
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer.

Blokering af hverenkelt side

Sådan skiftes blokeringsniveauet for en specifik webside, mens siden er åben i den aktive fane:

1. Tryk på blocker-skjoldknap Indholdsblokering-knappen i venstre side af adresselinjen;
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer.
Tracker- og adblocker-menu i Vivaldi Android

Alternativt kan du føje sider til undtagelses-listen fra Vivaldi-menuknap Vivaldi-menuen > Indstillinger > Privatliv > Tracker- og annonceblokering > Undtagelser > Administrer blokeringsniveau for hverenkelt side:

1. Tryk på Tilføj knap Tilføj nyt domæne;
  2. Indtast webstedets link;
  3. Vælg blokeringsniveauet;
  4. Tryk på Færdig.

Sådan skiftes niveauet af blokering for undtagelser:

1. Tryk på webstedet på undtagelses-listen;
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer;
  3. Tryk på Færdig.

Sådan fjernes et websted fra undtagelses-listen:

1. Tryk på webstedet på listen;
  2. Tryk på Slet knap Slet i øvre højre hjørne.
    Alternativt, skift blokeringsniveauet til din standardindstilling.

Blokeringskilder

Du kan få vist og administrere kilder til tracker- og annonceblokering i Vivaldi-menuknap Vivaldi-menuen > Indstillinger > Privatliv > Tracker- og annonceblokering > Kilder.

Hvis du vil aktivere en blokeringskilde, skal du markere afkrydsningsfeltet for den viste kilde. Fjern markeringen for at stoppe brugen af blokeringskilden.

Tilføjelse af lister

Hvis den blokeringskilde, du vil bruge til sporings- og annonceblokering, ikke allerede er angivet, kan du importere flere kilder ved at:

1. Klikke på Tilføj knap Tilføj ny kilde;
  2. Indtast URL’en til blocker-reglerne;
  3. Klik Importer.