Vastlopers melden op macOS

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Български 简体中文

Een vastloper doet zich voor als Vivaldi een onherstelbare fout tegenkomt en onverwacht afsluit, of als de tabinhoud verdwijnt en vervangen wordt door een plaatje van een dood vogeltje. Gegevens over een vastloper worden gelogd door macOS.

Locatie van crashlogs

1. Start het programma “Terminal”, open “Spotlight” en tik in: Terminal
  2. Kopieer en plak de volgende tekst in het Terminalvenster en druk op “Return”; je kunt driemaal klikken om te selecteren
    find ~/Library/Logs/DiagnosticReports -mtime -7 -name Vivaldi\*.crash | zip -j ~/Documents/Vivaldi\ Crash\ Logs\ $(date '+%Y%m%d-%H:%M') -@
  3. Binnen de map “Documenten” vind je een zip-bestand met een datum en de naam “Vivaldi Crash Logs”

Crashlogs indienen

Crashlogs worden niet automatisch naar ons doorgestuurd. Je kunt echter wel een bugmelding aanmaken en ons inlichten over je probleem.

Na het indienen van een bugmelding ontvang je een bevestigingsmail. Hier kun je gewoon op antwoorden met je crashlog(s) als bijlage. Deze logs zijn bijzonder nuttig, ze bevatten precies de informatie die we nodig hebben om te zien waar in de code het misgaat.

Controleer dat de vastloper zich voordoet op de laatste versie van Vivaldi. Als je niet de laatste versie gebruikt, werk dan de browser bij en test of het probleem blijft.