Fejlfinding i forbindelse med problemer på Android

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Português Български 简体中文

Når du støder på et problem, og du forsøger at afgøre, om du kan løse det selv eller har brug for at rapportere en fejl, skal du følge nedenstående trin. Husk, at det i mange tilfælde er vigtigt at genindlæse websiden, for at eventuelle ændringer kan træde i kraft.

Genstart appen

Nogle gange hjælper de enkleste ting, så afslut browseren, og forhåbentlig ved genstart vil problemet være væk.

Hvis du vil afslutte Vivaldi på Android, skal du åbne Vivaldi-menuen og vælge Afslut. Hvis du lukker appen via telefonens hjemmeknap eller fra appskiftermenuen, afsluttes appen ikke helt.

Hvis du har haft din mobilenhed tændt i lang tid, kan det også være en hjælp at genstarte enheden.

Opdater appen

Hvis du har deaktiveret automatisk opdatering af apps, skal du søge efter opdateringer manuelt fra Play Butik eller fra den appbutik, du har installeret Vivaldi fra.

Hvis du har installeret .apk-versionen af Vivaldi, skal du downloade den nyeste version af browseren fra Vivaldi.com.

Nulstil flag

Eksperimenter er en fantastisk måde at teste nye funktioner, der er ved at blive udviklet. Men disse funktioner er skjult bag flag af en grund – de kan stadig være fejlbehæftede. Hvis du har eksperimenteret med flag, og vivaldi pludselig ikke fungerer som den skal eller går helt ned, skal du gå tilbage til standardindstillingerne.

Sådan nulstilles flag:

1. Gå til vivaldi://flags;
  2. Tryk på Nulstil alt i øverste højre hjørne.
  3. Tryk på Genstart nederst i vinduet for at genstarte browseren.

I sjældne tilfælde skal browseren genstartes to gange for at eksperimenterne kan nulstilles fuldt ud.

Deaktiver tracker- og adblocker

Webstedsfunktionaliteten kan afhænge af elementer med trackere, der er blokeret af tracker- og/eller adblockeren. Klik på blocker-skjoldknap Indholdsblokering i venstre side af adresselinjen for at deaktivere blockeren og teste websiden.

For at skifte blokeringsindstillinger globalt, gå til Vivaldi-menuen > Indstillinger > Privatliv > Tracker- og reklameblokering > Standardniveau for blokering.

Aktiver (tredjeparts) cookies

Cookies bruges til meget mere end sporing af brugernes browservaner. Nogle gange kræver websteder tredjepartscookies for at vise indhold, der oprindeligt blev lagt ud på et andet websted. For eksempel indlejrede videoer eller Vivaldi Blog’s kommentarsektion.

Sådan kontrollerer du dine cookieindstillinger:

1. Gå til Vivaldi-menuen > Indstillinger > Indstillinger for websider > Cookies;
  2. Vælg Tillad cookies.
  3. Test det websted, hvor problemet opstår.

Slet browserdata

Websteder opdateres hele tiden, men oplysninger om den gamle version af webstedet gemmes stadig i cachefiler og cookies. Dette kan forårsage uoverensstemmelser på det viste websted og lejlighedsvis endda afbryde funktionalitet.

Derudover vil lagring af gamle browserdata i lang tid bruge enhedens hukommelsesplads, så sletning af det nu og da kan også have en positiv effekt på browserens hastighed.

Sådan sletter du browserdata i Vivaldi på Android:

1. Gå til Vivaldi-menuen > Indstillinger > Privatliv> Ryd browserdata.
    Du kan også gå til Paneler > Historik-panel og trykke på Ryd data nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg de data, du vil slette.
  3. Tryk på Ryd data.

Kontrollér Android-indstillingerne

Android-operativsystemets indstillinger kan påvirke, hvordan Vivaldi fungerer. Kontroller og rediger de indstillinger, der kan påvirke Vivaldi, og test problemet igen.

Deaktiver andre apps

Hvis du bruger apps, der kan påvirke Vivaldi (f.eks. VPN), kan du prøve at surfe med dem deaktiveret for at se, om fejlen stadig er der.

Test Snapshot-versionen af Vivaldi

Nogle gange er den fejl, du støder på, allerede blevet rettet og testes i Snapshot-versionen af browseren. I så fald har du bare brug for lidt tålmodighed, indtil rettelsen er frigivet i Stable-versionen.

På Android kan du installere Snapshot-versionen af appen fra Google Play Butik.

Da Vivaldi er baseret på Chromium, nedarver vi nogle gange fejl fra opstrøms. Hvis det er tilfældet, vil du sandsynligvis være i stand til at reproducere fejlen i andre Chromium-baserede browsere. I så fald skal du rapportere fejlen til Chromium-teamet.

Har du fundet en fejl?

Når du har fulgt ovenstående trin, og du konsekvent kan gengive problemet, kan du diskutere det på vores forum. Dér kan medlemmer i vores fællesskab teste på deres enheder og enten bekræfte fejlen eller foreslå en rettelse til problemet. Nogle af dem kan også fortælle dig, om udviklerne allerede er klar over fejlen, eller om en ny fejlrapport skal oprettes.

Hvis du vil rapportere en fejl, skal du først kontrollere vores retningslinjer for fejlrapportering og derefter gå til vivaldi.com/bugreport for at indsende den.