Installer Vivaldi

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Nederlands Српски Українська Português Português Български 简体中文

Afhængigt af det operativsystem du er på, kan installationen af Vivaldi variere lidt.

Sådan installeres Vivaldi på Windows:

1. Hent installationsfilen fra Vivaldi.com/download.
  2. Gem .exe på computeren, og åbn den.
  3. Hvis du installerer en enkeltstående eller ændrer brugergrænsefladesproget, skal du klikke på Avanceret.
  4. Læs Vivaldi’s slutbrugerlicensaftale og klik derefter på Acceptér og installer.

Når installationen er færdig, åbnes browseren automatisk. Gå gennem velkomstflowet for at træffe dine første tilpasningsbeslutninger, og begynd derefter at surfe eller gå videre til Indstillinger for at foretage yderligere justeringer.

Systemkrav

På Windows kan Vivaldi installeres på Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 eller nyere.

På Windows XP virker kun Vivaldi 1.0. Du kan downloade det fra Download-arkivet.

Indstillinger for installation

Klik på Avanceret i øverste højre hjørne af installationsvinduet, for at få vist forskellige muligheder.

Sprog

Vælg det sprog, browserens brugergrænseflade skal være på. Det valgte sprog vil også blive brugt som standardoversættelses-outputsprog og hjemmesider kan bruge det til at afgøre, hvilket sprog webstedets indhold skal vises i.

Installationstype

• Installer for alle brugere – Browseren installeres for alle brugerkonti på operativsystemet.
  • Installer for denne bruger – Browseren installeres kun for den aktuelle bruger.
  • Installer standalone – Browseren er selvstændig i en enkelt mappe, inklusiv alle brugerdata og, medmindre den gøres tilgængelig som standardapp, føjes den ikke til operativsystemets registreringsdatabase. Vælg denne indstilling, hvis du allerede har Vivaldi installeret og vil oprette en uafhængig eller bærbar version af browseren. Du kan læse mere om standalone-versionen her.

Yderligere indstillinger

• Destinationsmappe – Viser den eksekverbare sti til browseren. Brugerdata (browserprofil) gemmes på standardsystemplaceringen. I tilfælde af standalone-installationer indeholder destinationsmappen både programfilerne og brugerdataene.
  • Gør standalone-Vivaldi tilgængelig som en standardapp – Aktivering af denne mulighed vil tilføje browseren til operativsystemets registreringsdatabasen, så det kan bruges til hurtigt at åbne forskellige filtyper fra operativsystemet og andre apps.
  • Deaktiver automatiske opdateringer (anbefales ikke) – Som standard henter Vivaldi opdateringer automatisk og installerer dem ved den næste browserstart. Når deaktiveret, skal du søge efter og hente opdateringer manuelt.