Handmatig instellen van pakketbronnen voor Vivaldi Linux

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Português Português Български 简体中文

Nadat je een Linux-pakket hebt gedownload en geïnstalleerd, zouden onze Linux-pakketbronnen automatisch ingesteld moeten zijn om updates te ontvangen. Je kunt echter desgewenst de pakketbronnen vooraf instellen en dan daaruit Vivaldi installeren. Hier volgt een snelle handleiding.

Kies je Linux-distributie (zie onder). Start een terminalvenster en plak de opdrachten er één voor één in. Voer zonodig je admin-wachtwoord in.

Met driemaal klikken (met de linkermuisknop) is het gemakkelijk om een hele regel te selecteren.

APT (Debian, Ubuntu, Mint…)

Importeer de publieke sleutel (ten behoeve van verificatie van de APT-pakketbron); klik driemaal om de hele regel te selecteren.

wget -qO- https://repo.vivaldi.com/archive/linux_signing_key.pub | sudo apt-key add -

Pakketbron toevoegen

sudo add-apt-repository 'deb https://repo.vivaldi.com/archive/deb/ stable main'

Vivaldi installeren

sudo apt update && sudo apt install vivaldi-stable

DNF (Fedora)

Pakketbron toevoegen

sudo dnf config-manager --add-repo https://repo.vivaldi.com/archive/vivaldi-fedora.repo

Vivaldi installeren

sudo dnf install vivaldi-stable

ZYpp (OpenSUSE)

Pakketbron toevoegen

sudo zypper ar https://repo.vivaldi.com/archive/vivaldi-suse.repo

Vivaldi installeren

sudo zypper in vivaldi-stable