Video in een zwevend scherm

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Português Português Български 简体中文

Met video in een zwevend scherm, of beeld-in-beeld, kun je HTML5-videos weergeven in een zwevend scherm zodat je de video kunt blijven bekijken terwijl je de pagina doorscrolt of naar een andere tab gaat.

Om deze functie te gebruiken:

1. zweef met de muisaanwijzer boven de video;
  2. klik op de knop Zwevend scherm die bovenaan de video verschijnt.

Je kunt ook rechtsklikken op de video en vanuit het contextmenu Beeld-in-beeld kiezen. Op sommige sites, zoals YouTube, is dit nog niet mogelijk via hun eigen aangepaste contextmenu. In dat geval kun je twee keer rechtsklikken om Vivaldi’s contextmenu met de optie Beeld-in-beeld te krijgen.

Zwevend videoscherm (beeld-in-beeld) in Vivaldi

Een video in zwevend scherm bevat knoppen om:

• de video te onderbreken;
  • terug te keren naar het hoofdscherm;
  • te spoelen naar de vorige of volgende video (als je vanuit een afspeellijst speelt);
  • vooruit of achteruit te spoelen in de video door:
    • te klikken op de voortgangsbalk, of
    • de linker- of rechter pijltoets te gebruiken met focus op de video;
  • het zwevende scherm te sluiten.

De knop Video in zwevend scherm is standaard ingeschakeld. Als je de functie niet wilt gebruiken, ga je naar Instellingen > Webpagina’s en vink je Knop Beeld-in-beeld weergeven op video’s uit.