Sneltoetsen

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Português Português Български 简体中文

In Vivaldi kun je de meeste dingen met alleen het toetsenbord doen, zoals tabs openen, sluiten of wisselen, interface-elementen aan of uit zetten en notities aanmaken.

Sneltoetsen toevoegen of bewerken

• Ga naar Instellingen > Toetsenbord om sneltoetsen toe te voegen of te bewerken.
  • Om een sneltoets te verwijderen zweef je met de muis boven de sneltoets en klik je rechts van het invoerveld op de knop Knop Sluiten Sneltoets wissen.
  • Om een sneltoets te bewerken plaats je de cursor in het invoerveld en voer je de gewenste toetsencombinatie uit.
  • Om de standaardsneltoets te herstellen, zweef je boven de sneltoets en klik je op Knop Herladen Standaardtoetsen herstellen.

Lijst met sneltoetsen in instellingen

Tijdens het internetten kun je de sneltoets Ctrl+F1 / ⌘ F1 gebruiken om een spiekbriefje met alle beschikbare sneltoetsen te bekijken.

Spiekbriefje sneltoetsen

Om meer te weten te komen over toegangstoetsen in webpagina’s, kun je deze helppagina raadplegen.

Wijzigingstoetsen

Er zijn veel handige acties die je kunt uitvoeren met muis en toetsenbord gecombineerd. Een paar voorbeelden:

• Ctrl / en muisklikken op een koppeling opent deze in een nieuwe achtergrondtab.
  • Shift en muisklikken op een koppeling opent deze in een nieuwe voorgrondtab.
  • Ctrl / + Shift en muisklikken op een koppeling opent deze in een nieuw venster.
  • Met Ctrl / en het muiswiel kun je de pagina in- of uitzoomen.
  • Met Alt en het muiswiel kun je tussen tabs wisselen.

Tip

Probeer eens met sneltoetsen een schermopname te maken in Vivaldi