Je kunt tabs selecteren om bepaalde acties uit te voeren op meerdere tabs, zoals groeperen, stapelen, in bladwijzers zetten, vastmaken enzovoort.

Er zijn in Vivaldi vier manieren om tabs te selecteren

Muis + wijzigingstoets

Klik met de Shift-toets ingedrukt om een reeks aaneengesloten tabs te selecteren of met de Ctrl / -toets om tabs te selecteren die niet naast elkaar hoeven te liggen.

Snelcommando’s

Open snelcommando’s (F2/ ⌘E) en tik Vorige tab selecteren, Volgende tab selecteren, Verwante tabs selecteren of Tabs deselecteren om die opdracht uit te voeren.

Tabs selecteren met snelcommando's

Sneltoetsen

In Instellingen > Toetsenbord > Tabs kun je nieuwe sneltoetsen configureren voor het (de)selecteren van tabs.

Muisgebaren

Als je liever muisgebaren gebruikt, kun je een gebaar voor tabselectie aanmaken via Instellingen > Muis > Koppeling gebaren.