Cookies

This post is also available in: English 日本語 Français Español Deutsch Српски Português Български 简体中文

Cookies zijn kleine stukjes gegevens in een tekstbestand, dat een bezochte website je browser vraagt op te slaan op je apparaat, zodat informatie over jou kan worden onthouden, zoals taalvoorkeur of aanmeldgegevens. De cookie wordt bij je volgende bezoek aan de website gebruikt om jou en je voorkeuren te herkennen.

In Instellingen > Privacy > Cookies kun je bepalen of je cookies altijd wilt toestaan, alleen voor de huidige sessie, of nooit.

Instellingen cookies accepteren

Cookies van derden

Waar reguliere cookies worden geplaatst door de website die je in het adresveld ziet staan, worden cookies van derden geplaatst door andere domeinen. Dit kan worden gebruikt om je inhoud van andere domeinen te laten zien (bijvoorbeeld een ingebedde YouTube-video), advertenties (om je reclame te tonen gebaseerd op je internetgedrag) enzovoort.

Om alle cookies van derden te blokkeren, ga je naar Instellingen > Privacy > Cookies > Cookies van derden en vink je Cookies van derden blokkeren aan.

Let op! Als je cookies blokkeert, kan het zijn dat een website niet goed werkt als deze website zijn inhoud uit meerdere domeinen haalt.

Niet traceren

In Instellingen > Privacy kun je ook de optie Websites vragen mij niet te volgen inschakelen. Dit is een vriendelijk verzoek aan websites om geen traceercookies te plaatsen. Dit kunnen ze echter gewoon negeren, en meestal zijn degene die je wilt mijden nu net degene die het slechtst naar je verzoek luisteren.

Cookies verwijderen

Eén optie om alle cookies te verwijderen, is je privégegevens wissen. Kies uit het browsermenu voor Extra > Privégegevens wissen. Kies de tijdspanne en zorg ervoor dat Cookies is aangevinkt.

Je kunt ook naar Instellingen > Privacy > Cookies. Daar kun je alle opgeslagen cookies weergeven door te klikken op Opgeslagen cookies weergeven. Je kunt ook filteren op domein.

Om alle cookies te verwijderen, klik je op Alle cookies verwijderen. Om alle cookies van een domein te verwijderen, klik je op Opgeslagen cookies weergeven, filter je ze op domein en klik je op Gefilterde cookies verwijderen. Om een enkele cookie te verwijderen, zweef je erboven met de muis en klik je op de X die rechts verschijnt.

Gefilterde cookies in privacyinstellingen

Cookies in- of uitschakelen per website

Om cookies toe te staan of te blokkeren op een specifieke website:

• Open de website.
  • Klik op de knop Website-informatie in het adresveld en klik op Cookies in het menu.
  • In het pop-upvenster kies je een cookie en klik je op Blokkeren of Toestaan om deze naar de andere categorie te wisselen.
  • Als je klaar bent, klik je op OK.
  • Herlaad de pagina.