Кориснички профили

This post is also available in: English 日本語 Русский Español Nederlands

Кориснички профили омогућују да више „корисника“ дели једну Vivaldi инсталацију, без потребе за пријављивањем на други кориснички налог оперативног система или за одржавањем више самосталних инсталација.

Сваки профил може имати различити скуп проширења, обележивача, брзог бирања, колачића, историје итд. Поред тога, сваки профил може имати свој изглед и подешавања (тастерске пречице, покрете мишем итд.).

Ако је други профил потребан само накратко, на пример, да би пријатељ могао да користи ваш прегледач (а да не поремети ваша подешавања или да не користи ваше отворене картице), користите привремени профил госта.


Додавање новог профила

  1. Кликните на дугме профила у горњем десном углу прозора прегледача и изаберите Управљај профилима.
    Или идите у Подешавања > Адресна трака > Управљање профилима и кликните на Управљај профилима.
  2. Кликните на Додај профил на дну искачућег менија.
  3. Унесите име за нови профил, изаберите или отпремите аватар и одлучите да ли желите пречицу на десктопу за профил или не.
  4. Кликните на Додај профил.
Мени додавања новог корисничког профила

Када сте пријављени на свој Vivaldi налог да бисте користили синхронизацију, биће приказани корисничко име и слика профила вашег налога.


Пребацивање између профила

  • Отворите мени профила и кликните на профил који желите да отворите.
Искачући мени профила за пребацивање профила

Уређивање профила

За промену имена или аватара профила или креирање пречице на десктопу:

  1. Отворите мени профила;
  2. Кликните на аватар или име активног профила (подручје изнад Пријавите се за синхронизацију на снимку екрана изнад);
  3. Извршите промене и кликните на Сачувај.

У случају да сте пријављени на свој Vivaldi налог, можете ажурирати слику профила на вашем профилу налога на Vivaldi.net.


Брисање профила

За брисање профила:

  1. Отворите мени профила и изаберите Управљај профилима;
  2. Кликните на профил који желите да избришете;
  3. Пре него што избришете профил, видећете информације о профилу, као што су број обележивача и сачуваних лозинки;
  4. Кликните на Уклони профил за трајно брисање профила и свих његових података.
Искачући мени уклањања корисничког профила

Сакривање дугмета профила

Ако не желите да користите више профила и не желите дугме на вашој адресној траци, отворите Подешавања > Адресна трака > Управљање профилима и опозовите избор у пољу за потврду за Прикажи дугме профила.

Синхронизација профила

За синхронизацију података профила на различитим уређајима, тренутно је за сваки профил потребан засебан Vivaldi налог.

Was this page helpful?