Bloker trackere og reklamer

This post is also available in: English 日本語 Русский Español Français Nederlands Српски Ukrainian

Ud over ikke at spore dig, kan Vivaldi beskytte din browseroplevelse mod web trackere og annoncer.

Tracker-blokering

Tracker-blockeren hindrer allestedsnærværende web-trackere i at følge dig rundt omkring på nettet, samt i at indsamle personlige data om dig. Når funktionen er aktiveret, er trackere blokeret ved at stole på velkendte tracker-URL’er og stoppe anmodnigner til disse URL’er før de nogensinde er sendt.

Annonce-blocker

Ved at blokere trackere, blokerer tracker-blockeren også mange af annoncerne på websteder. Så, ad-blockeren kan ses som et ekstra niveau af beskyttelse du kan bruge til at blokere de annoncer tracker-blockeren ikke allerede har blokeret.

Vi anbefaler at man blokerer trackere på alle sider, men at man kun blokerer annoncer på sider, hvor de er stødende eller distraherende. Da annoncer er en stor, hvis ikke den eneste, kilde til indtjening på de fleste websteder, overvej ikke at aktivere ad-blockeren som standard, for at støtte indholds-skabere.

Hvis du har brugt udvidelser til at blokere annoncer indtil nu, så er det med Vivaldi’s indbyggede tracker- og ad-blocker ikke længere nødvendigt at bruge blocker-udvidelser. Men udvidelser er stadig en mulighed for dem, der foretrækker dem.

Blokeringsindstillinger

Sådan skiftes blokeringsniveauet for alle websteder:

1. Gå til Indstillinger > Privatliv > Tracker- og annonceblokering;
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer.
Tracker- og adblocker-indstillinger

Blokering af hverenkelt side

Sådan skiftes blokeringsniveauet for en specifik webside, mens siden er åben i den aktive fane:

1. Klik på blocker-skjoldknap   knappen Indholdsblokering på venstre side af adressefeltet.
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer.

Alternativt kan du føje sider til undtagelses-listen i Indstillinger > Privatliv > Tracker- og annonceblokering > Undtagelser:

1. Klik på Tilføj knap   Tilføj webstedsundtagelse;
  2. Indtast webstedets link;
  3. Vælg blokeringsniveauet;
  4. Klik på   Tilføj websted.

Sådan skiftes niveauet af blokering for undtagelser:

1. Klik på pilen ud for det aktuelle blokeringsniveau.
  2. Vælg mellem:
    • Ingen blokering,
    • Bloker trackere, eller
    • Bloker trackere og annoncer.

Sådan fjernes et websted fra undtagelses-listen:

1. Vælg webstedet;
  2. Klik på slet knap   Fjern undtagelse af websted.

Når du har aktiveret mindst en vis grad af blokering, kan du klikke på knappen blocker-skjoldknap Indholdsblokering, for at se nøjagtigt, hvor mange og hvilke trackere der er blevet blokeret af Vivaldis Tracker- og Ad-Blocker.

Indholdsblokering-menu

Blokeringskilder

Du kan få vist og administrere kilder til tracker- og annonceblokering iIndstillinger > Privatliv > Tracker- og annonceblokering > Administrer kilder.

Hvis du vil aktivere en blokerende kilde, skal du markere afkrydsningsfeltet foran den angivne kilde. Fjern markeringen for at stoppe brugen af blokeringskilden.

Tilføjelse af lister

Hvis den blokeringskilde, du vil bruge til sporings- og annonceblokering, ikke allerede er angivet, kan du importere flere kilder ved at:

1. Klikke på   Tilføj knap Tilføj liste;
  2. Angiv URL-adressen til blokeringsreglerne, eller søg efter filen på computeren.
  3. Klik på   Importér.