Wachtwoorden

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Polski Български 简体中文

Sla de aanmeldgegevens van je account op in de browser om sneller te internetten.

Wachtwoorden opslaan

Om een wachtwoord voor een website op te slaan, meld je je aan in je account en tik je op Opslaan in de dialoog die aan de onderkant van het scherm verschijnt.
Tik op Nooit als je voor deze site geen wachtwoord op wilt slaan.

Dialoog wachtwoord opslaan

Om het opslaan van wachtwoorden in of uit te schakelen open je het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Instellingen > Algemeen > Wachtwoorden en zet je Wachtwoorden opslaan om.

Wachtwoorden beheren

Om je opgeslagen wachtwoorden te bekijken en beheren, ga je naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Instellingen > Algemeen > Wachtwoorden.

Als je tikt op een opgeslagen wachtwoord, zie je de koppeling naar de site, je gebruikersnaam en het wachtwoord met een optie om deze te kopiëren of het opgeslagen item te verwijderen.
Om het wachtwoord te zien, voer je pincode, patroon of wachtwoord van je vergrendelingsscherm in.

Opgeslagen wachtwoord

Onder de lijst met opgeslagen wachtwoorden staat een lijst met websites waarvoor geen wachtwoorden worden opgeslagen. Om een wachtwoord op te slaan voor een website in de lijst Nooit opslaan, verwijder je deze eerst door het item te selecteren en te tikken op de knop Knop Sluiten Verwijderen en je daarna weer aan te melden op de website zodat je wordt gevraagd of het wachtwoord moet worden opgeslagen.

Opgeslagen wachtwoorden bijwerken

Als je het wachtwoord wijzigt of je aanmeldt met een nieuw wachtwoord, zal de browser je vragen of je het opgeslagen wachtwoord wilt bijwerken. Tik op Updaten.

Wachtwoorden verwijderen

Om een enkel opgeslagen wachtwoord te verwijderen:

1. Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Instellingen > Algemeen > Wachtwoorden;
  2. Tik op het opgeslagen wachtwoord;
  3. Tik op de knop Knop Sluiten Verwijderen in de hoek rechtsboven op de pagina.

Om alle wachtwoorden te verwijderen, inclusief de lijst Nooit opslaan:

1. Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Instellingen > Privacy > Privégegevens wissen > Geavanceerd;
  2. Kies Hele geschiedenis als tijdspanne;
  3. Vink Opgeslagen wachtwoorden aan;
  4. Tik op Gegevens wissen.