Zoeken op pagina

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Български 简体中文

Om op een webpagina een specifieke term of zin te zoeken, gebruik je de browserfunctie Zoeken op pagina.

Zoekbalk Zoeken op pagina

Om in Vivaldi een webpagina te doorzoeken:

1. Open het zoekveld:
    • met een sneltoets Ctrl+F / ⌘F;
    • via het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Bewerken > Zoeken op pagina;
    • door snelcommando’s te openen en ‘Zoeken op pagina‘ in te tikken;
    • door een muisgebaar te gebruiken. Het gebaar moet je eerst aanmaken in Instellingen > Muisgebaren > Koppeling gebaren.
  2. Er komt een zoekveld tevoorschijn aan de bovenkant van de webpagina, onder de adresbalk;
  3. Voer de zoekterm in en druk op Enter;
  4. Om de zoekresultaten te doorlopen, gebruik je:
    • de pijltoetsen naast het zoekveld;
    • de sneltoetsen Enter of F3 om naar het volgende zoekresultaat te gaan en Shift+F3 voor het vorige;
    • snelcommando’s door ‘Volgende op pagina zoeken‘ of ‘Vorige op pagina zoeken‘ in te tikken;
    • muisgebaren die je voor deze acties hebt aangemaakt.

Als het huidige zoekresultaat (met oranje achtergrond) een koppeling is, kun je deze gelijk openen met Ctrl+Enter.

Om het zoekveld te sluiten, klik je op de knop Knop Sluiten Zoeken annuleren op de balk Zoeken op pagina, of druk je op Esc.

Een website waar Zoeken op pagina wordt gebruikt om de inhoud te doorzoeken