Bladwijzers openen en beheren vanuit het menu

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Dansk Português Български 简体中文

In Vivaldi kun je je bladwijzers beheren vanuit het Paneel Bladwijzers, Bladwijzerbeheer, de bladwijzerbalk en het menu Bladwijzers. In dit artikel richten we ons op het menu Bladwijzers.

Het menu Bladwijzers openen

Om bladwijzers te openen vanuit het menu in Vivaldi heb je de volgende mogelijkheden:

• Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Bladwijzers;
  • Gebruik de sneltoets Alt + B (op Windows of Linux) om het menu te openen;

Bladwijzers beheren vanuit het menu Bladwijzers

Een nieuwe bladwijzer toevoegen

Om een bladwijzer toe te voegen in het menu Bladwijzers:

1. Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Bladwijzers;
  2. Rechtsklik ergens in het menu en kies Nieuwe bladwijzer.

Om de huidige Tab als bladwijzer toe te voegen:

• Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-Menu en navigeer naar de bladwijzermap waarin je de huidige tab wilt toevoegen. Klik dan op Huidige tab toevoegen onderaan de lijst met bladwijzers.
  • Rechtsklik ergens in het menu en kies Huidige tab toevoegen. De bladwijzer wordt dan toegevoegd boven de bladwijzer of in de map waarop je hebt geklikt.

Een bladwijzer openen

Om een bladwijzer te openen:

1. Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Bladwijzers en zoek de bladwijzer die je wilt openen.
  2. Als je op de bladwijzer klikt, opent de website in de actieve tab (tenzij je dit verandert in Instellingen > Bladwijzers). In het contextmenu na rechtsklikken vind je de volgende opties om een bladwijzer te openen:
    • Openen in nieuwe tab;
    • Openen in achtergrondtab;
    • Openen (in de huidige tab);
    • Openen in nieuw venster;
    • Openen in privévenster.

Je kunt ook de Shift-toets indrukken als je op de bladwijzer klikt om deze in een nieuwe tab te openen, of de toets Ctrl / om te openen in een nieuwe achtergrondtab.

Een bladwijzer aanpassen

Om een bladwijzer te bewerken:

1. Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu;
  2. Rechtsklik op de te bewerken bladwijzer;
  3. Kies Bewerken.

Je kunt in een bladwijzer de titel, url, map, bijnaam en omschrijving aanpassen.

Een bladwijzer verwijderen

Om een bladwijzer te verwijderen:

1. Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu;
  2. Rechtsklik op de te verwijderen bladwijzer;
  3. Kies Verwijderen;

Bladwijzers importeren en exporteren

Om bladwijzers te importeren vanuit een andere browser of een html-bestand, ga je naar het Vivaldi-menu > Bestand > Bladwijzers en instellingen importeren.

Om bladwijzers als een html-bestand te exporteren, ga je naar het Vivaldi-menu > Bestand > Bladwijzers exporteren.