Gastprofiel

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Български 简体中文

Internetten in een gastprofiel betekent dat zoekopdrachten, bezochte websites, cookies en tijdelijke bestanden niet worden opgeslagen door Vivaldi.

Het gastprofiel gebruikt Vivaldi’s standaard uiterlijk en instellingen en de gast heeft geen rechten om jouw browserinstellingen te wijzigen of vanuit het gastprofiel jouw gegevens te benaderen. Als je alleen maar privé wilt internetten, maar met behoud van je aanpassingen, gebruik dan privévensters in plaats van een gastprofiel.

Een gastvenster openen

• Klik op de profielknop in de rechterbovenhoek van de browser.
  • Kies Gastvenster openen uit het menu.

Menu Gastvenster

Een andere mogelijkheid, als je bijvoorbeeld de profielknop verborgen hebt, is Instellingen > Adresbalk > Profielbeheer > Profielen beheren > Gebruiken als gast.

Een gastvenster sluiten

• Sluit het gastvenster zoals een normaal venster; of
  • Open het profielmenu in het venster van je hoofdprofiel en kies Gastsessie afsluiten.

Als het gastvenster het laatste venster was dat gesloten werd, zal Vivaldi na herstarten de profielbeheerder weergeven.

Privacy

Een gastprofiel zal je verbinding niet automatisch versleutelen of anderszins wijzigen. Let op dat als je je aanmeldt bij een website, deze website nog steeds je activiteiten kan bijhouden op alle gelieerde websites, en deze kan koppelen aan je account bij deze site. Een gastvenster gebruiken zal je internetactiviteit niet verbergen voor de website, het is geen anonimiseringsdienst. Als dat nodig is, dien je een vpn of anonieme proxy te gebruiken.

Je internetactiviteit kan zichtbaar zijn voor:

• Websites die je bezoekt (inclusief reclame en bronnen die op die sites gebruikt worden);
  • Netwerkadministrators;
  • Je internetaanbieder.