Een bug melden in Vivaldi

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Български 简体中文

In dit artikel hebben we wat richtlijnen samengevoegd voor het schrijven van een goede bugmelding. Met een goede bugmelding kunnen onze ontwikkelaars gemakkelijker een probleem nabootsen en oplossen.

Voordat je een probleem meldt

• Zorg ervoor dat je de laatste versie van Vivaldi gebruikt. Gebruik je een oudere versie, werk dan je browser bij en kijk of het probleem zich nog steeds voordoet.
  • Als het probleem er nog steeds is, volg dan het stappenplan op onze helppagina over probleemoplossing in Vivaldi. Sommige bugs worden veroorzaakt door een extensie of een instelling en zijn eenvoudig te verhelpen.
  • Controleer het forum. Daar worden bekende fouten, updates en tijdelijke oplossingen besproken.
  • Als niemand jouw probleem op het forum heeft vermeld, maak dan een nieuw onderwerp aan. Dan kunnen de leden van onze gemeenschap aangeven hoe je het probleem kunt verhelpen, of bevestigen dat het een bug is. Als anderen de bug kunnen bevestigen, dan kun je deze melden volgens de instructies hieronder.

Hoe kan ik een bug melden?

• Meld elk probleem afzonderlijk op vivaldi.com/bugreport/. Meldingen met meer dan één probleem kunnen niet verwerkt worden, omdat elk probleem een uniek nummer in onze bugtracker krijgt.
  • Omschrijf het probleem zo gedetailleerd mogelijk.
  • Als je een andere computer of browser gebruikt om de melding in te dienen, voeg dan informatie toe over de Vivaldi-versie en het besturingssysteem waarop de bug zich voordoet.
  • Vermeld een precieze koppeling naar de webpagina waar het probleem zich voordoet, zodat we kunnen testen.
  • Het kan helpen als je informatie over je extensies en beveiligingsprogramma’s vermeldt; dat zet ons vaak op het juiste spoor.
  • Heb je problemen met beeld of geluid, geef dan informatie door over de geïnstalleerde codecs en je grafische kaart / GPU (vivaldi://gpu).
  • Je kunt meer gegevens toevoegen door relevante bestanden (schermopnames, crashlogs enz.) als bijlage aan de bugmelding te hangen.
  • Als je het probleem hebt ingediend, krijg je een bevestigingsmail van de bugtracker met het bugnummer (VB-XXXXX), dus zorg ervoor dat je een correct e-mailadres opgeeft.

Als je vragen hebt over je bug, doe dan eerst navraag in het forum en vergeet niet daarbij het VB-XXXXX bugnummer te vermelden. Onze behulpzame forummoderatoren kunnen je dan helpen.

Belangrijk! Gebruik de bugmeldingspagina niet voor ondersteuning of overige vragen. Zulke vragen kun je stellen op het forum.

Problemen met een product van derden

Tenslotte: als je een probleem ondervindt met een product van derden, zoals een firewall of beveiligingspakket dat je bedrijf heeft draaien, deel dan de volgende informatie met ons:

• Productnaam
  • Productversie
  • Relevante foutmeldingen

Als er een ondersteuningsverzoek is ingediend bij het ondersteuningsteam van de betreffende derde, ontvangen we daarover ook graag informatie (bijvoorbeeld een registratienummer), zodat we daarnaar kunnen verwijzen als wij contact opnemen met de leverancier.

Bedankt dat je ons helpt om Vivaldi nog beter te maken 🙂