Synkroniser data på tværs af enheder

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Nederlands Српски Українська Português Português

Synkroniser bogmærker, adgangskoder, åbne faner og meget mere mellem dine stationære og mobile enheder ved at logge ind på din Vivaldi-konto.

Vigtigt! Synkronisering er ikke beregnet til at blive brugt som en databackuptjeneste. Hvis dataene ikke gemmes lokalt på nogen enheder, kan vi ikke garantere, at du kan gendanne dataene på et senere tidspunkt.

Tilgå Sync

For at tilgå Sync-indstillingerne, gå til Vivaldi-menuen > Indstillinger > Sync > Log ind / Opret konto.

Først skal du logge ind på din Vivaldi-konto med din kontos brugernavn og login-adgangskode. Din login-adgangskode sendes til vores servere via en sikker forbindelse, og en hash af det er gemt i vores database

Hvis du endnu ikke har en konto, skal du oprette en ny Vivaldi-konto i vinduet Indstillinger eller på Vivaldi.net. Med en Vivaldi-konto får du ud over Sync adgang til forummet, Webmail og Blogs.


Krypteringsadgangskode

Hvis det er første gang, du bruger Sync, skal du oprette den krypteringsadgangskode, der bruges til kryptering af dine data. Adgangskoden skal være på mindst 12 tegn, og du kan bruge bogstaver, tal og tegn i den. Vi anbefaler, at du bruger en adgangskode, der er forskellig fra din loginadgangskode. Din krypteringsadgangskode bruges lokalt på din computer til kryptering af de data, du er ved at sende til vores servere, og til at dekryptere de modtagne data. Din krypteringsadgangskode sendes aldrig til os eller nogen anden tredjepart, hvilket sikrer, at vi ikke kan dekryptere dine data. Det betyder også, at selvom nogen skulle få adgang til din kontos brugernavn og loginadgangskode, er det umuligt for dem at finde ud af krypteringsadgangskoden, medmindre du selv har delt den med dem.

Det kan ske, at du glemmer krypteringsadgangskoden. Når du har dataene gemt lokalt og stadig kan få adgang til dem, er det ikke noget særligt at glemme adgangskoden. Du skal bare nulstille krypteringsadgangskoden og uploade alle data igen. Hvis du ikke har adgang til dine browserdata på nogen enheder (for eksempel hvis du kun brugte Synkronisering på en enhed og måtte nulstille operativsystemet, og derved mistede alle dine data), kræver gendannelse at man har forberedt sig på dette på forhånd ved at gemme en backupkrypteringsnøgle på et sikkert sted.


Krypteringsnøgle til sikkerhedskopiering

Backupkrypteringsnøglen er en alternativ metode i forhold til krypteringsadgangskoden, til dekryptering af synkroniseringsdata. Ligesom med krypteringsadgangskoden sendes din backupkrypteringsnøgle aldrig til os eller nogen anden tredjepart, hvilket sikrer, at vi ikke kan dekryptere dine data. Hvis det skal være nyttigt, skal du gemme nøglen på et sikkert sted, mens du kan få adgang til synkroniseringsindstillingerne med krypteringsadgangskoden.

Gem backupkrypteringsnøglen

  1. Log ind på din Vivaldi-konto under Vivaldi-menuen > Indstillinger > Sync.
  2. Angiv krypteringsadgangskoden.
  3. Se efter backupkrypteringsnøgle nederst på siden.
  4. Tryk på Gem og gem nøglefilen på enheden.

Nøglen er gyldig, indtil du nulstiller fjernsynkroniseringsdataene. Vi anbefaler, at du gemmer nøglefilen på et sted, der kan overleve noget uopretteligt for din enhed, såsom et eksternt lagringsdrev eller en betroet cloudtjeneste.

Brug backupkrypteringsnøglen

  1. Log på din Vivaldi-konto i > Synkroniseringsindstillingerne.
  2. Når du bliver bedt om krypteringsadgangskoden, skal du klikke på Indlæs krypteringsnøgle.
  3. Klik på Indlæs, og find nøglefilen.
  4. Klik på Åbn.
  5. Begynd at synkronisere.

Synkronisering på mobil

Når du er logget ind og har indtastet krypteringsadgangskoden, kan du vælge, om du vil synkronisere alle data eller bare nogle af dem.

Typer af data, der kan synkroniseres:

Aktivering af dine foretrukne indstillinger starter straks efter synkroniseringen.

Siden Sync-indstillinger på Android

Den første synkronisering, især med store profiler, kan tage lidt tid, så du skal muligvis vente lidt på, at alle de synkroniserede data vises på din mobilenhed.


De data, der skal synkroniseres, krypteres fra ende til anden

De data, du sender til os, krypteres på din computer ved hjælp af en adgangskode, der aldrig sendes til os. Desuden er de servere, hvor dine krypterede data er gemt, godt beskyttet mod indtrængen både fysisk og fra netværket.

Ved synkronisering sendes de krypterede data til en central server, hvorfra de kun kan anmodes om fra alle andre Vivaldi-forekomster af den samme bruger. Når en Vivaldi-forekomst sender nye data til synkroniseringsserveren, sendes der straks en meddelelse til alle andre Vivaldi-forekomster for at fortælle dem, at de kan hente disse nye oplysninger. Det betyder, at du bør se ændringer afspejlet inden for et minut.

Vivaldi gemmer synkroniseringsdata på sine egne servere i Island. Hvis du vil vide mere om, hvordan vi håndterer dine synkroniserede data, kan du gå til Syncs side om beskyttelse af personlige oplysninger.


Stop synkronisering

Når du vælger at stoppe synkroniseringen af visse typer data, glemmer browseren al tilknytning mellem dine lokale data og dataene på Synkroniseringsserveren. Alle dine data forbliver på synkroniseringsserveren, som de var. Når du eksplicit logger ud af Sync, sker det samme for alle de synkroniserede data. Bemærk, at hvis du lukker browseren, logges du ikke ud af Sync.


Slet synkroniserede data

Sådan slettes synkroniserede data fra serverne:

  • Åbn Sync-indstillingerne;
  • Sørg for, at du er logget ind.
  • Klik på Slet synkroniseringsdata fra server.
  • Klik på Slet datai pop op-boksen.

Du skal sørge for, at du har alle dine data på klienten før du gør dette, for at undgå at miste data. Bemærk, at dataene uploades igen, hvis du vælger at køre synkronisering igen i fremtiden.

Hvis du ud over at rydde dataene og logge af Sync også overvejer at slette din Vivaldi-konto, skal du være opmærksom på, at når kontoen slettes, mister du også adgangen til alle andre Vivaldi-fællesskabstjenester, f.eks. webmail, forum, og blogge og alle data vil blive slettet. Hvis du stadig ønsker at fortsætte, skal du følge vejledningen på vores hjælpeside om sletning af Vivaldi-konti.


Skift eller nulstill din kontos login-adgangskode

Hvis du ønsker at skifte din login-adgangskode, skal du logge ind påVivaldi.net, gå til din profil (øverste højre hjørne) og ændre den der. Hvis du har glemt din adgangskode, skal du sende dig selv en e-mail til nulstilling af adgangskode. Bemærk, at hvis du har valgt at bruge den samme adgangskode til login og kryptering, vil ændring af din login-adgangskode ikke automatisk ændre din krypteringsadgangskode, og du bliver nødt til at gøre dette separat.


Skift eller nulstill din krypteringsadgangskode

Hvis du har glemt din krypteringsadgangskode og ikke har en backupkrypteringsnøgle til at dekryptere dataene eller bare vil ændre krypteringsadgangskoden:

  • Åbn Sync-indstillingerne;
  • Log på din Vivaldi-konto.
  • Klik på Glemt adgangskode;
  • Klik på Slet datai pop op-boksen.
  • Derefter, Genstart Sync igen og indtast en ny adgangskode.

Dine data slettes fra Vivaldis synkroniseringsservere og uploades igen fra den computer, du bruger, når du indtaster en ny adgangskode. Hvis de synkroniserede data ikke gemmes lokalt på nogen enheder (f.eks. efter en os-nulstilling), og du ikke har en backupkrypteringsnøgle til at dekryptere dataene, vil de synkroniserede data desværre gå tabt, når du nulstiller krypteringsadgangskoden.


Få hjælp

Se på hjælpsiden for fejlfinding af synkroniseringsproblemer, og opret en fejlrapport, hvis det er nødvendigt. Forummet er også et godt sted at få svar på dine spørgsmål.

Was this page helpful?