Изчистване на данните на сърфиране

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Polski Dansk

Изчистване на всички данни на сърфиране

Първо отворете диалога за изтриване на данни, като използвате една от следните възможности:

След това изберете:

  • времевия обхват, за който искате да изтриете данните
    • от последния 1 час
    • от последния 1 ден
    • от последната 1 седмица
    • от последните 4 седмици
    • от самото начало
  • и кои елементи от съхранените данни на сърфиране да бъдат изтрити

Завършете, като щракнете върху Изтрий.


Изтриване на избрани данни

История на сърфиране

Вариант 1

  1. Започнете да пишете ключова дума или част от адреса в адресното поле.
  2. Посочете записите в падащия списък на адресното поле в дял История на сърфиране.
  3. Щракнете върху X, който ще се появи отдясно, за да изтриете записа.

Вариант 2

  1. Отворете диспечера на историята или панел История.
  2. Прегледайте историята. Използвайте полето за търсене в горния ляв ъгъл, за да филтрирате записите.
  3. Щракнете с десен върху запис в историята. (Използвайте Ctrl / или Shift, за да изберете множество записи).
  4. Изберете Изтрий.

В Настройки > Поверителност и сигурност > Водена история на сърфиране може да настроите периода, след който данните на сърфиране ще бъдат изтривани автоматично.

История на въвеждане

  1. Започнете да пишете ключова дума или част от адреса в адресното поле.
  2. Посочете записите в падащия списък на адресното поле в дял История на въвеждане.
  3. Щракнете върху X, който ще се появи отдясно, за да изтриете записа.

Изтегляния

За да изтриете единичен запис:

  1. Отворете панел Изтегляния.
  2. Щракнете с десен върху изтегляне, което искате да изтриете. (Използвайте Ctrl / или Shift, за да изберете множество записи).
  3. Изберете Премахни.

За да премахнете всички приключени изтегляния:

  1. Отворете панел Изтегляния.
  2. Щракнете върху  Премахване на приключените в горния десен ъгъл на панела.
    Или щракнете с десен върху един от записите с изтегляния и изберете Премахни приключените от контекстното меню.

Бисквитки

  1. Преминете към Настройки > Поверителност и сигурност > Бисквитки.
  2. Щракнете върху Покажи записите.
  3. Посочете списъка с бисквитки.
  4. Щракнете върху X, който ще се появи отдясно, за да изтриете записа.

За да изтриете групово бисквитки, използвайте полето за търсене над списъка с бисквитки, за да филтрирате записите. Щракнете върху Изтрий филтрираните, за да ги изтриете.

Пароли

  1. Преминете към Настройки > Поверителност и сигурност > Пароли.
  2. Щракнете върху Покажи записаните пароли.
  3. Щракнете с десен върху записа с парола, който искате да изтриете.
  4. Изберете Изтрий паролата.

Изтриване на данни от конкретен сайт

Вариант 1

  1. Отворете сайта.
  2. Щракнете върху  Показване на сведения на сайта отляво на адресното поле и изберете Настройки на сайта.
  3. В новия раздел под Използване щракнете върху Изчисти данните (отдясно).
  4. Щракнете върху Изчистване в диалога, за да потвърдите решението си.

Вариант 2

  1. Отворете сайта.
  2. Щракнете с десен върху страницата.
  3. Изберете Развойни инструменти > Обследвай.
  4. Преминете към раздел Приложение > Хранилище.
  5. Щракнете върху Изчистване на данните за сайтовете. Под бутона може да промените кои данни да бъдат изтрити.

Was this page helpful?