Usuwanie danych przeglądania

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Ukrainian Dansk

Usuwanie wszystkich danych przeglądania

Najpierw otwórz okno dialogowe usuwania danych, korzystając z jednej z następujących opcji:

Następnie wybierz:

  • zakres czasu, dla których chcesz usunąć dane
    • Ostatnia godzina
    • Ostatni dzień
    • Ostatni tydzień
    • Ostatnie 4 tygodnie
    • Wszystko
  • i które elementy przechowywanych danych przeglądania usunąć

Zakończ, klikając przycisk Usuń.


Usuwanie zaznaczonych danych

Historia przeglądania

Sposób 1

  1. Zacznij wpisywać słowo kluczowe lub część adresu URL w Polu adresu.
  2. W menu rozwijanym Pola adresu w sekcji Historia przeglądania najedź kursorem na wpisy.
  3. Kliknij X, który pojawi się po prawej stronie, aby usunąć wpis.

Sposób 2

  1. Otwórz Menedżera historii lub Panel historii.
  2. Przeglądaj historię. Użyj pola wyszukiwania w lewym górnym rogu, aby filtrować wpisy.
  3. Kliknij prawym przyciskiem myszy na wpis historii. (Użyj klawisza Ctrl / lub Shift, aby zaznaczyć wiele wpisów).
  4. Wybierz Usuń.

W Ustawienia > Prywatność > Zachowuj historię przeglądania, możesz dostosować czas, po którym dane przeglądania będą automatycznie usuwane.

Wpisana historia

  1. Zacznij wpisywać słowo kluczowe lub część adresu URL w Polu adresu.
  2. W menu rozwijanym Pola adresu w sekcji Wpisanej historii najedź kursorem na wpisy.
  3. Kliknij X, który pojawi się po prawej stronie, aby usunąć wpis.

Pobrane

Aby usunąć pojedynczy wpis:

  1. Otwórz Panel pobierania.
  2. Kliknij prawym przyciskiem myszy na pobrany plik, który chcesz usunąć. (Użyj klawisza Ctrl / lub Shift, aby zaznaczyć wiele wpisów).
  3. Wybierz Usuń.

Aby usunąć wszystkie ukończone pobrane pliki:

  1. Otwórz Panel pobierania.
  2. W prawym górnym rogu panelu kliknij Usuń wszystkie ukończone.
    Alternatywnie kliknij prawym przyciskiem myszy jeden z wpisów pobierania i wybierz Usuń wszystkie ukończone z menu kontekstowego.

Ciasteczka

  1. Przejdź do Ustawienia > Prywatność > Ciasteczka.
  2. Kliknij Pokaż zapisane ciasteczka.
  3. Najedź kursorem na listę ciasteczek.
  4. Kliknij X, który pojawi się po prawej stronie, aby usunąć wpis.

Aby zbiorczo usunąć ciasteczka, użyj pola wyszukiwania nad listą ciasteczek, aby przefiltrować wpisy. Kliknij Usuń odfiltrowane ciasteczka, aby je usunąć.

Hasła

  1. Przejdź do Ustawienia > Prywatność > Hasła.
  2. Kliknij Pokaż zapisane hasła.
  3. Kliknij prawym przyciskiem myszy na hasło, które chcesz usunąć.
  4. Wybierz Usuń hasło.

Usuwanie danych dla witryny

Sposób 1

  1. Otwórz stronę.
  2. Kliknij w Informacje o stronie po lewej stronie pola adresu i wybierz Ustawienia witryny.
  3. Na nowej karcie w obszarze Wykorzystanie kliknij Wyczyść dane (po prawej stronie).
  4. Kliknij Wyczyść w oknie dialogowym, aby potwierdzić swoją decyzję.

Sposób 2

  1. Otwórz stronę.
  2. Kliknij na stronę prawym przyciskiem myszy.
  3. Wybierz Narzędzia deweloperskie > Zbadaj.
  4. Przejdź na zakładkę Application > Storage.
  5. Kliknij Clear Site Data. Poniżej przycisku możesz zmienić, które dane zostaną usunięte.

Was this page helpful?