Leeslijst

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Dansk Português Български 简体中文

Met de leeslijst kun je webpagina’s toevoegen aan een lijst om ze later te bekijken. Hiermee voorkom je dat er eindeloos tabs bijkomen op je tabbalk of dat je bladwijzers gevuld worden met koppelingen die je maar één keer nodig hebt.

Er zijn weliswaar vergelijkbare diensten beschikbaar, maar met Vivaldi’s leeslijst heb je geen extensie nodig en je hoeft je ook nergens aan te melden.

De leeslijst inschakelen

Om deze functie in te schakelen en een knop op je adresbalk te krijgen:

1. Ga naar Instellingen > Adresbalk > Leeslijst.
  2. Vink Knop Leeslijst weergeven aan.

De knop van de leeslijst verschijnt rechts op de adresbalk, tussen het zoekveld en de knop voor Profielbeheer.

Onderdeel van de adresbalk waar de knop Leeslijst te zien is.

Pagina’s toevoegen aan de leeslijst

Om een open webpagina toe te voegen aan de leeslijst:

• Klik op Leeslijst weergeven op de adresbalk en vervolgens op Huidige pagina toevoegen.
  • Typ “Pagina toevoegen aan leeslijst” in Snelcommando’s.
  • Maak een sneltoets of muisgebaar aan voor de actie.
  • Op een webpagina: rechtsklik op een koppeling en kies Koppeling toevoegen aan leeslijst.

Artikelen op de lijst bekijken en beheren

Om een artikel op de leeslijst te openen:

1. Klik op Leeslijst weergeven op de adresbalk.
  2. Selecteer een artikel dat je wilt lezen.
  3. Klik op het item om het artikel in een nieuwe tab te openen.

Geopende artikelen worden vanzelf gemarkeerd als gelezen en verplaatst naar de sectie Gelezen artikelen.

Vivaldi-venster met een paar toegevoegde artikelen in de leeslijst.

Artikelen als (on-)gelezen markeren

Om een artikel te markeren als gelezen zonder het te openen:

1. Klik op Leeslijst weergeven op de adresbalk.
  2. In de sectie Ongelezen artikelen selecteer je een artikel dat je als gelezen wilt markeren.
  3. Klik op Markeren als gelezen.

Om een artikel als ongelezen te markeren:

1. Klik op Leeslijst weergeven op de adresbalk.
  2. In de sectie Gelezen artikelen selecteer je een artikel dat je als ongelezen wilt markeren.
  3. Klik op Markeren als ongelezen.

Artikelen verwijderen van de leeslijst

Je kunt zowel ongelezen als gelezen artikelen verwijderen van de leeslijst. Daarvoor doe je het volgende:

1. Klik op Leeslijst weergeven op de adresbalk.
  2. Selecteer een artikel dat je van de lijst wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen van leeslijst.

De leeslijst synchroniseren

Pagina’s opgeslagen in de leeslijst kunnen worden gesynchroniseerd met Vivaldi op je andere apparaten. (Nu alleen nog beschikbaar op desktop.)

Om je leeslijst te synchroniseren:

1. Ga naar Instellingen > Synchronisatie.
  2. Meld je aan bij je Vivaldi-account.
  3. Synchroniseer ofwel alle gegevens, of zorg ervoor dat Leeslijst is aangevinkt als je alleen geselecteerde gegevens wilt synchroniseren.

Lijsten van verschillende apparaten worden samengevoegd bij het synchroniseren.

Paneel Leeslijst

Naast de knop Leeslijst op de adresbalk kun je de functionaliteit ook in een paneel gebruiken. Lees er meer over op de helppagina over het Paneel Leeslijst.