Paneel Leeslijst

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Português Български 简体中文

Met de leeslijst kun je webpagina’s toevoegen aan een lijst om ze later te bekijken. Hiermee voorkom je dat er eindeloos tabs bijkomen op je tabbalk of dat je bladwijzers gevuld worden met koppelingen die je maar één keer nodig hebt.

Er zijn weliswaar gelijksoortige diensten beschikbaar, maar met Vivaldi’s leeslijst heb je geen extensie nodig en je hoeft ook geen account aan te maken.

Het Paneel Leeslijst openen

Om het Paneel Leeslijst te openen:

• Klik op de paneelknop Leeslijst aan de zijkant van je browservenster.
  • Ga naar het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Beeld > Paneel Leeslijst.
  • Typ “Paneel Leeslijst” in Snelcommando’s.
  • Maak een sneltoets of muisgebaar aan voor de actie.

Pagina’s toevoegen aan de leeslijst

Om een open webpagina toe te voegen aan de leeslijst:

1. Open het Paneel Leeslijst.
  2. Klik op Huidige pagina toevoegen boven in het paneel, naast het zoekveld.

Andere mogelijkheden:

• Klik op Leeslijst weergeven op de adresbalk en vervolgens op Huidige pagina toevoegen.
  • Typ “Pagina toevoegen aan leeslijst” in Snelcommando’s.
  • Maak een sneltoets of muisgebaar aan voor de actie.
  • Op een webpagina: rechtsklik op een koppeling en kies Koppeling toevoegen aan leeslijst.

Artikelen op de lijst bekijken en beheren

Een opgeslagen artikel openen

Om een artikel op de leeslijst te openen:

1. Open het Paneel Leeslijst.
  2. Kies een artikel dat je wilt gaan lezen.
  3. Dubbelklik op het artikel om het in een nieuwe tab te openen.

Geopende artikelen worden vanzelf als gelezen gemarkeerd.

Artikelen als (on-)gelezen markeren

Om een artikel te markeren als gelezen zonder het te openen:

1. Open het Paneel Leeslijst.
  2. Kies een ongelezen artikel dat je als gelezen wilt markeren.
  3. Klik op Markeren als gelezen.

Om een artikel als ongelezen te markeren:

1. Open het Paneel Leeslijst.
  2. Kies een gelezen artikel dat je als ongelezen wilt markeren.
  3. Klik op Markeren als ongelezen.

Artikelen zoeken

Om een artikel te vindne in een lange lijst met opgeslagen pagina’s:

1. Open het Paneel Leeslijst.
  2. Voer je zoekterm in in het zoekveld linksboven in het paneel.

De leeslijst sorteren

Om de sortering van artikelen te wijzigen:

1. Open het Paneel Leeslijst.
  2. Klik op Sorteren op [current sorting criteria] onder het zoekveld.
  3. Kies een van de volgende:
    • Op titel,
    • Op gelezen-status,
    • Op datum aangepast,
    • Op adres.

Om de volgorde om te draaien, klik je Oplopend / Aflopend sorteren rechts van het menu Sorteren op.

Artikelen verwijderen van de leeslijst

Je kunt zowel ongelezen als gelezen artikelen verwijderen van de leeslijst. Daarvoor doe je het volgende:

1. Open het Paneel Leeslijst.
  2. Kies een artikel dat je van de lijst wilt verwijderen.
  3. Gebruik een van de volgende opties:
    • Klik Verwijderen bovenin het paneel, naast het zoekveld.
    • Druk op de Delete-toets op je toetsenbord.
    • Rechtsklik op het artikel en kies Verwijderen.

Instellingen voor het Paneel Leeslijst

Om een pagina op het Paneel Leeslijst met één klik te openen in plaats van een dubbelklik:

1. Ga naar Instellingen > Paneel > Paneel Leeslijst.
  2. Vink Openen met enkele muisklik aan.

Wil je bijhouden hoeveel ongelezen artikelen je hebt in de leeslijst, vink jeOngelezen-tellingen weergeven aan inInstellingen > Paneel > Paneel Leeslijst. Als je de teller te veel vindt afleiden, vink je dit uit.

De leeslijst synchroniseren

Pagina’s opgeslagen in de leeslijst kunnen worden gesynchroniseerd met Vivaldi op je andere apparaten.

Om je leeslijst te synchroniseren:

1. Ga naar Instellingen > Synchronisatie.
  2. Meld je aan bij je Vivaldi-account.
  3. Synchroniseer ofwel alle gegevens, of zorg ervoor dat Leeslijst is aangevinkt als je alleen geselecteerde gegevens wilt synchroniseren.

Lijsten van verschillende apparaten worden samengevoegd bij het synchroniseren.