Statusbalk

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Português Português Български 简体中文

Wat staat er op de statusbalk?

Vivaldi’s statusbalk bevindt zich onder in het venster en biedt de volgende opties:

Statusbalk
  • Het paneel weergeven of verbergen met de knop uiterst links op de statusbalk.
  • Pauzemodus aan- of uitzetten.
  • Synchronisatie-instellingen bereiken met het wolkpictogram naast de paneelschakelaar.
  • Het pagina-infoveld geeft de huidige status van de webpagina weer. Bijvoorbeeld: “Aanvraag verwerken”, “Wachten op”, “Verbinding maken”, “Beveiligde verbinding tot stand brengen”.
    Als je over koppelingen op webpagina’s zweeft, wordt het koppelingsadres weergegeven op de statusbalk.
  • Schermopname: om een schermopname van de webpagina te maken.
  • Pagina’s stapelen: om meerdere tabs naast elkaar weer te geven in hetzelfde venster.Weergaveopties voor gestapelde tabs
  • Afbeeldingen wel/niet weergeven: kies of afbeeldingen in webpagina’s al dan niet moeten worden weergegeven, of alleen afbeeldingen uit de cache. Ook kun je kiezen of je animaties wilt laten doorlopen, of dat je ze maar één keer of helemaal niet wilt laten afspelen.
    Statusbalk
  • Pagina-acties: pagina-acties zijn functies specifiek voor webpagina’s.Menu pagina-acties
  • Paginazoom: stel de paginazoom in met de zoomschuifknop. Je kunt deze als drukknop weergeven via Instellingen > Uiterlijk > Vensteruiterlijk > Schuifknoppen vervangen door drukknoppen.
  • Statusbalkklok: om aftellers aan te zetten, alarmen in te stellen of gewoon te kijken hoe laat het is.

De statusbalk aanpassen

Om knoppen naar de statusbalk te verplaatsen, hou je de Shift-toets ingedrukt en sleep je de knop naar een andere locatie.

Je kunt alle knoppen op de statusbalk verwijderen door erop te rechtsklikken > Aanpassen > Verwijderen van werkbalk.

Om wijzigingen terug te draaien, kun je op een knop rechtsklikken > Aanpassen > Werkbalk herstellen naar standaard. Als je alle knoppen verwijderd hebt, ga dan naar Instellingen > Uiterlijk > Vensteruiterlijk > Aanpassingen werkbalk > Statusbalk herstellen.

De statusbalk verbergen

Ga naar Instellingen > Uiterlijk > Statusbalk en kies daar voor:

• Statusbalk altijd weergeven;
  • Statusinfo alleen zwevend weergeven;
  • Volledig verbergen.

Je kunt ook het Vivaldi-menuknop Vivaldi-menu > Beeld > Statusbalk weergeven of de sneltoets Ctrl+Shift+S / ⌘/ gebruiken om de zichtbaarheid aan of uit te zetten.