Синхронізація даних між пристроями

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Nederlands српски Dansk Português Português

Синхронізуйте закладки, паролі, відкриті вкладки тощо між стаціонарними та мобільними пристроями за допомогою облікового запису Vivaldi.

Важливо! Синхронізацію не можна використовувати як сервіс для резервного копіювання. Якщо дані не зберігаються локально на будь-якому пристрою, ми не можемо гарантувати, що зможемо пізніше їх відновити.

Доступ до синхронізації

Щоб дістатися до налаштувань Синхронізації, відкрийте Меню Vivaldi > Налаштування > Синхронізація > Вхід / Створити обліковий запис.

Спочатку увійдіть до свого облікового запису Vivaldi за допомогою імені користувача та паролю. Ваш пароль для входу надсилається на наші сервери через захищене з’єднання, і його хеш зберігається в нашій базі даних.

Якщо у вас ще немає облікового запису Vivaldi, створіть його у вікні Налаштувань або на сайті Vivaldi.net. З обліковим записом Vivaldi, окрім Синхронізації, ви отримаєте доступ до Форуму, Веб-пошти, Галереї тем і Блогів.


Пароль для шифрування

Якщо ви вперше користуєтеся Синхронізацією, вам потрібно придумати пароль для шифрування, який використовується для шифрування ваших даних. Пароль має бути довжиною щонайменше 12 символів, у ньому ви можете використовувати будь-які літери, цифри та символи. Ми радимо використовувати пароль, який відрізняється від пароля для входу. Ваш пароль для шифрування використовується локально на вашому комп’ютері для шифрування даних, які ви збираєтесь надіслати на наші сервери, і для дешифрування отриманих даних. Ваш пароль для шифрування ніколи не надсилається нам або будь-якій третій стороні, що гарантує, що ми не зможемо розшифрувати ваші дані. Це також означає, що навіть якщо хтось зможе отримати доступ до імені користувача та пароля для входу в обліковий запис, він не зможе дізнатися пароль шифрування, якщо ви самі не поділилися ним із зловмисником.

Може так статися, що ви забули пароль. Якщо ваші дані збережені локально та ви маєте до них доступ, забутий пароль – то не проблема. Вам просто потрібно скинути пароль для шифрування та повторно завантажити дані. Якщо у вас немає доступу до ваших даних на пристроях (наприклад, ви використовували Синхронізацію лише на одному пристрої та вам довелось скинути ОС зі втратою всіх даних), відновлення вимагає підготовки, а саме збереження резервного ключа шифрування у надійному місці.


Резервний ключ для шифрумання

Резервний ключ для шифрування є альтернативою до пароля для шифрування для розшифрування ваших даних Синхронізації. Як і пароль для шифрування, резервний ключ для шифрування ніколи не надсилається нам або будь-якій іншій стороні, що гарантує вам те, що ми не можемо розшифрувати ваші дані. Щоб ви мали змогу скористатися резервним ключем шифрування, спочатку збережіть його у надійному місці ще коли ви маєте доступ до Синхронізації за допомогою пароля для шифрування.

Збереження резервного ключа для шифрування

  1. Увійдіть до свого облікового запису Vivaldi у Меню Vivaldi > Налаштування > Синхронізація.
  2. Введіть пароль для шифрування.
  3. У нижній частині сторінки знайдіть Ключ шифрування.
  4. Натисніть Зберегти та збережіть файл ключа на вашому пристрої.

Ключ дійсний доки ви не скинете дані Синхронізації на сервері. Ми радимо зберігати файл ключа у такому місці, де він вціліє, якщо з вашим пристроєм щось станеться, наприклад, зовнішній накопичувач або довірений хмарний сервіс.

Використання резервного ключа шифрування

  1. Увійдіть до облікового запису Vivaldi у Налаштуваннях > Синхронізація.
  2. Коли у вас запитають про пароль для шифрування, натисніть Завантажити ключ шифрування.
  3. Натисніть Завантажити та вкажіть шлях до файлу ключа.
  4. Клацніть кнопку Відкрити.
  5. Розпочніть синхронізацію.

Синхронізація на мобільному пристрої

Після входу та введення паролю для шифрування ви можете вибрати, що синхронізувати – усі дані або лише деякі.

Типи даних, які можуть бути синхронізованими:

Увімкнення вибраних опцій негайно ж запустить синхронізацію.

Сторінка налаштувань Синхронізації на Android

Перша синхронізація, особливо великих профілів, може зайняти деякий час, отже вам, можливо, доведеться трохи почекати, доки синхронізовані дані з’явилися на мобільному пристрої.


Синхронізовані дані захищені наскрізним шифруванням

Дані, які ви надсилаєте нам, шифруються на вашому комп’ютері паролем, який ніколи не надсилається нам. Крім того, сервери, на яких зберігаються ваші зашифровані дані, добре захищені від вторгнення як фізично, так і з мережі.

Під час синхронізації зашифровані дані надсилаються на центральний сервер, з якого їх може завантажувати з інших екземплярів Vivaldi лише той самий користувач. Коли один екземпляр Vivaldi надсилає нові дані на сервер синхронізації, негайно надсилається сповіщення всім іншим екземплярам Vivaldi, щоб повідомити їх, що вони можуть завантажити ці нові дані. Це означає, що ви побачите зміни протягом хвилини.

Vivaldi зберігає дані синхронізації на власних серверах в Ісландії. Якщо ви хочете дізнатись більше про те, як ми обробляємо ваші синхронізовані дані, відвідайте сторінку конфіденційності синхронізації.


Припинення синхронізації

Якщо ви вирішили зупинити синхронізацію деяких типів даних, браузер забуває про всі зв’язки між вашими локальними даними та даними, що розташовані на сервері синхронізації. Усі дані залишаються на сервері синхронізації, як і раніше. Коли ви виходите з синхронізації, те ж саме відбувається з усіма синхронізованими даними. Зверніть увагу, що вихід із браузера не призводить до виходу з синхронізації.


Видалення синхронізованих даних

Для видалення синхронізованих даних з серверу:

  • Відкрийте налаштування синхронізації;
  • Переконайтеся, що ви увійшли до облікового запису;
  • Натисніть Видалити дані на сервері.
  • У діалоговому вікні натисніть Видалити дані;

Перед початком вам потрібно переконатись, що усі дані збережені на комп’ютері, задля запобігання втрати даних. Майте на увазі, що дані будуть повторно завантажені, якщо ви у майбутньому вирішите запустити синхронізацію ще раз.

Якщо окрім очищення даних та виходу із синхронізації, ви також хочете видалити свій обліковий запис Vivaldi, зверніть увагу, що після видалення облікового запису ви також втратите доступ до всіх інших служб спільноти Vivaldi, таких як веб-пошта, форум та блоги, і всі дані будуть видалені. Якщо ви все одно бажаєте продовжити, дотримуйтесь інструкцій на нашій сторінці довідки щодо видалення облікових записів Vivaldi.


Скидання або зміна пароля від облікового запису

Якщо ви хочете змінити пароль для входу, увійдіть на Vivaldi.net, перейдіть у свій профіль (правий верхній кут) і змініть його там. Якщо ви забули свій пароль, надішліть собі листа для скидання пароля. Зверніть увагу, якщо ви вирішили використовувати один пароль для входу та шифрування, зміна пароля входу не призведе до автоматичної зміни вашого пароля шифрування, вам доведеться окремо змінювати і його.


Скидання або зміна пароля для шифрування

Якщо ви забули свій пароль для шифрування або хочете його змінити:

  • Відкрийте налаштування синхронізації;
  • Увійдіть до облікового запису Vivaldi;
  • Натисніть Забули пароль?;
  • У діалоговому вікні натисніть Видалити дані;
  • Потім ще раз Перезапустити синхронізацію та введіть новий пароль.

Після введення нового пароля, ваші дані буде видалено із серверів синхронізації Vivaldi та повторно завантажено з комп’ютера, яким ви користуєтесь. Якщо синхронізовані дані не зберігаються локально на жодному пристрої (наприклад, після повторної установки або скидання ОС), синхронізовані дані, на жаль, будуть втрачені під час скидання пароля шифрування.


Отримайте допомогу

Перегляньте довідкову статтю про вирішення проблем із синхронізацією та надішліть звіт про помилку, якщо це необхідно. Форум – це також чудове місце для отримання відповідей на ваші запитання.

Was this page helpful?