Vastgemaakte tabs

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Български 简体中文

Met vastgemaakte tabs kun je je meest gebruikte tabs altijd op dezelfde plek open en beschikbaar houden.

Tabbalk met vastgemaakte tabs

Een tab vastmaken

Om meerdere tabs tegelijk vast te maken, selecteer je ze met de Ctrl– of Shift-toets en kies je na rechtsklikken # tabs vastmaken uit het contextmenu.

Als je de tabbalk boven of onder in het venster hebt, zullen vastgemaakte tabs krimpen tot het formaat van hun website-icoon (doorgaans het logo van de website) en helemaal links op de tabbalk komen te staan.

Mocht je de tabbalk aan de zijkant van het venster hebben, dan komen vastgemaakte tabs bovenaan de lijst te staan. Dit geldt ook voor het paneel Venster.

De vastgemaakte tabs worden weergegeven in de volgorde waarin ze zijn vastgemaakt, maar je kunt ze onderling herschikken door te slepen. Vastgemaakte en reguliere tabs kunnen niet onderling gemengd worden.

Een tab losmaken

• Rechtsklik op de vastgemaakte tab(s) en kies Tab losmaken. De losgemaakte tab zal dan als eerste reguliere tab geplaatst worden na de vastgemaakte tabs (als die er nog zijn).
  • Tik “Tab vastmaken/losmaken” in snelcommando’s;
  • Stel een eigen sneltoets of muisgebaar in om tabs los te maken.

Om meerdere tabs tegelijk los te maken, selecteer je ze met de Ctrl– of Shift-toets en kies je na rechtsklikken # tabs losmaken uit het contextmenu.

Een vastgemaakte tab sluiten

Als je onder de standaard instellingen een vastgemaakte tab wilt sluiten, moet je hem eerst losmaken en dan sluiten zoals een normale tab.

In Instellingen > Tabs > Tabfuncties > Vastgemaakte tabs heb je drie opties:

• Vastgemaakte tabs niet sluiten,
  • Niet sluiten maar minimaliseren en
  • Normaal sluitbaar.

Instellingen voor vastgemaakte tabs

Als je in Instellingen > Opstarten gekozen hebt voor Tabs uit laatste sessie uitgesteld laden (waardoor ze bij opstarten eerst in een slaapstand worden gezet), kun je vastgemaakte tabs toch altijd direct laden door Vastgemaakte tabs direct laden aan te vinken.

Standaard worden vastgemaakte tabs gegroepeerd in een specifieke map in het paneel Venster, maar dit kun je uitschakelen via Instellingen > Paneel > Paneel Venster > Map voor vastgemaakte tabs.