Gebruikersprofielen

This post is also available in: English 日本語 Русский Français Español Deutsch Српски Українська Български 简体中文

Met gebruikersprofielen kunnen meerdere “gebruikers” één installatie van Vivaldi delen, zonder zich te hoeven aanmelden bij een ander account van het besturingssysteem, of meerdere zelfstandige installaties te onderhouden.

Elk profiel gebruikt zijn eigen extensies, bladwijzers, snelkiezers, cookies, geschiedenis enzovoort. Bovendien kan elk profiel zijn eigen uiterlijk en configuratie hebben (sneltoetsen, muisgebaren e.d.).

Als je slechts kort een tweede profiel nodig hebt, bijvoorbeeld om een vriend je browser te laten gebruiken (zonder je instellingen te verprutsen of in je open tabs te zitten), gebruik je een tijdelijk gastprofiel.

Een nieuw profiel toevoegen

• Klik op de profielknop rechtsboven in het browservenster en kies Personen beheren.
    Je kunt ook gaan naar Instellingen > Adresbalk > Profielbeheer en klikken op Profielen beheren.
  • Klik op Persoon toevoegen in het resulterende dialoogvenster.
  • Kies een naam voor het nieuwe profiel, selecteer of upload een profielafbeelding en bepaal of je een bureaubladsnelkoppeling wilt voor het profiel.
  • Klik op Persoon toevoegen.

Menu Nieuw profiel toevoegen

Als je bent aangemeld bij je Vivaldi-account voor Synchronisatie, worden in plaats daarvan gebruikersnaam en profielafbeelding uit dat account weergegeven.

Wisselen tussen profielen

• Open het profielmenu en klik op het profiel dat je wilt openen.

Uitklapmenu om profielen te wisselen

Profiel bewerken

Om de naam of avatar van het profiel te wijzigen of een bureaubladkoppeling te maken:

• Open het menu Profiel;
  • Klik op de avatar of naam van het actieve profiel (het gebied boven Sign in to Sync op de schermafbeelding hierboven);
  • Voer de wijzigingen door en klik op Opslaan.

Als je aangemeld bent bij je Vivaldi-account, kun je de profielafbeelding bijwerken op je accountprofiel op Vivaldi.net.

Een profiel verwijderen.

Om een profiel te verwijderen:

• Open het profielmenu en kies Personen beheren;
  • Klik op de gebruiker die je wilt verwijderen;
  • Vóór het verwijderen zie je informatie over het profiel, zoals het aantal bladwijzers en opgeslagen wachtwoorden;
  • Klik op Persoon verwijderen om het profiel en alle bijbehorende gegevens definitief te verwijderen.

Uitklapmenu om een gebruikersprofiel te verwijderen

De profielknop verbergen

Als je geen meerdere profielen wilt gebruiken en niet wilt dat de knop je adresbalk vervuilt, open je Instellingen > Adresbalk > Profielbeheer en vink je Profielknop weergeven uit.

Profielen synchroniseren

Om profielgegevens te synchroniseren over meerdere apparaten, heb je op het ogenblik een apart Vivaldi-account per profiel nodig.

Meer lezen

How to separate work and play on the same PC