Synkroniser browserdata på tværs af enheder

This post is also available in: English 日本語 Español Português Nederlands Српски Ukrainian

Med synkroniseringsfunktionen kan du synkronisere dine Vivaldi-browserdata på tværs af flere enheder.

Vigtigt! Synkronisering er ikke beregnet til at blive brugt som en databackuptjeneste. Hvis dataene ikke gemmes lokalt på nogen enheder, kan vi ikke garantere, at du kan gendanne dataene på et senere tidspunkt.

Introduktion

Hvis du vil bruge Sync, skal du have en Vivaldi-konto.
Hvis du ikke har en konto endnu, skal du tilmelde dig her.

Få adgang til synkroniseringsindstillinger

Klik på Sync-ikon knappen Sync-indstillinger i venstre side af statuslinjen, lige ved siden af Panel-synlighedsknappen, eller åbn Indstillinger > Sync.

Sync-ikonet på statuslinjen

Først skal du logge ind på din Vivaldi-konto med din kontos brugernavn og login-adgangskode.
Din login-adgangskode sendes til vores servere via en sikker forbindelse, og en hash af det er gemt i vores database

Sync-loginvindue

Du skal også vælge en krypteringsadgangskode, der bruges til kryptering af dine data. Din krypteringsadgangskode bruges lokalt på din computer til kryptering af de data, du er ved at sende til vores servere, og til at dekryptere de modtagne data. Din krypteringsadgangskode sendes aldrig til os eller nogen anden tredjepart, hvilket sikrer, at vi ikke kan dekryptere dine data. Det betyder også, at selvom nogen skulle få adgang til din kontos brugernavn og loginadgangskode, er det umuligt for dem at finde ud af krypteringsadgangskoden, medmindre du selv har delt den med dem.

Hvis du ikke bruger en krypteringsadgangskode, bruges din Vivaldi-kontos loginadgangskode i stedet. Dette frarådes på det kraftigeste, da det betyder, at du krypterer med en adgangskode, du også lejlighedsvis sender over internettet, og den er dermed mere sårbar over for angreb.

Synkronisering

I øjeblikket understøtter Vivaldi synkronisering af følgende elementer:

Sync-indstillinger

Synkroniser brugerprofiler

Hvis du vil synkronisere brugerprofil-data på tværs af enheder, kræves der i øjeblikket en separat Vivaldi-konto for hver profil.

De data, der skal synkroniseres, krypteres fra ende til anden

De data, du sender til os, krypteres på din computer ved hjælp af en adgangskode, der aldrig sendes til os. Desuden er de servere, hvor dine krypterede data er gemt, godt beskyttet mod indtrængen både fysisk og fra netværket.

Ved synkronisering sendes de krypterede data til en central server, hvorfra de kun kan anmodes om fra alle andre Vivaldi-forekomster af den samme bruger. Når en Vivaldi-forekomst sender nye data til synkroniseringsserveren, sendes der straks en meddelelse til alle andre Vivaldi-forekomster for at fortælle dem, at de kan hente disse nye oplysninger. Det betyder, at du bør se ændringer afspejlet inden for et minut.

Vivaldi gemmer synkroniseringsdata på sine egne servere i Island. Hvis du vil vide mere om, hvordan vi håndterer dine synkroniserede data, kan du gå til Syncs side om beskyttelse af personlige oplysninger.

Tilslutning af en anden enhed

Sådan tilslutter du en anden enhed til Sync:

• Åbn Sync-indstillingerne;
  • Log på.
  • Angiv krypteringsadgangskoden.
  • Begynd at synkronisere.

Med større profiler kan det tage lidt tid at afslutte den første synkronisering mellem nysluttede enheder.

De fleste data, såsom bogmærker og noter, vil blive lagt i deres respektive placeringer, men for at få adgang til fanerne du har åbnet i en anden Vivaldi-instans (fjernsession), se efter Sync-ikon fjernsessions-knappen på fanelinjen, ved siden af Knappen Lukkede faner senest lukkede faner.

Sync-ikonet på fanelinjen

Når du logger på eller aktiverer synkronisering af en datatype, flettes de lokale data, og de knyttes igen til det, der findes på serveren. Dette gøres på en måde, der sikrer, at du ikke mister nogen data. Nogle ting, såsom bogmærker, kan flyttes for at matche den placering, serveren mener, de er i.

Når du foretager ændringer i synkroniserede data på én klient, kontrollerer Sync serverne for opdateringer, henter nye data og overfører de ændringer, du lige har foretaget. Det vil også forsøge at underrette alle desktop-klienter om opdateringen, så de kan hente den.

Stop synkronisering

Når du vælger at stoppe synkroniseringen af visse typer data, glemmer browseren al tilknytning mellem dine lokale data og dataene på Synkroniseringsserveren. Alle dine data forbliver på synkroniseringsserveren, som de var. Når du eksplicit logger ud af Sync, sker det samme for alle de synkroniserede data. Bemærk, at hvis du lukker browseren, logges du ikke ud af Sync.

Slet synkroniserede data

Sådan slettes synkroniserede data fra serverne:

• Åbn Sync-indstillingerne;
  • Sørg for, at du er logget ind.
  • Klik på Nulstil fjerndata.

Hvis du ud over at rydde dataene og logge af Sync også overvejer at slette din Vivaldi-konto, skal du være opmærksom på, at når kontoen slettes, mister du også adgangen til alle andre Vivaldi-fællesskabstjenester, f.eks. webmail, forum, og blogge og alle data vil blive slettet. Hvis du stadig ønsker at fortsætte, skal du følge vejledningen på vores hjælpeside om sletning af Vivaldi-konti.

Skift eller nulstill din kontos login-adgangskode

Hvis du ønsker at skifte din login-adgangskode, skal du logge ind påVivaldi.net, gå til din profil (øverste højre hjørne) og ændre den der. Hvis du har glemt din adgangskode, skal du sende dig selv en e-mail til nulstilling af adgangskode. Bemærk, at hvis du har valgt at bruge den samme adgangskode til login og kryptering, vil ændring af din login-adgangskode ikke automatisk ændre din krypteringsadgangskode, og du bliver nødt til at gøre dette separat.

Skift eller nulstill din krypteringsadgangskode

Hvis du har glemt din krypteringsadgangskode eller vil skifte den:

• Åbn Sync-indstillingerne;
  • Log på din Vivaldi-konto.
  • Klik på knappen Jeg har mistet min adgangskode.
  • Klik på Ryd ynkroniseringsdata i dialogboksen.
  • Derefter, Start Sync igen, og angiv en ny adgangskode.

Dine data slettes fra Vivaldis synkroniseringsservere og uploades igen fra den computer, du bruger, når du indtaster en ny adgangskode. Hvis de synkroniserede data ikke gemmes lokalt på nogen enheder (f.eks. efter nulstilling af et operativsystem), går de synkroniserede data desværre tabt, når krypteringsadgangskoden nulstilles.

Få hjælp

Se på hjælpsiden for fejlfinding af synkroniseringsproblemer, og opret en fejlrapport, hvis det er nødvendigt. Forummet er også et godt sted at få svar på dine spørgsmål.